Nieuws

AnVir Task Manager Free 6.3.1

Tijdens een Windows-sessie kunnen tientallen processen actief zijn. AnVir Task Manager brengt die overzichtelijk in kaart en laat je die ook beheren. Verwijderen wat overtollig is, bijvoorbeeld.

Draait je systeem soms vierkant, dan ga je wellicht eerst eens kijken in de Windows-taakbeheerder. Misschien is er wel een toepassing vastgelopen of eist die te veel CPU-aandacht op. Via MSconfig of services.msc kan je dan een programma of proces uitschakelen. Voortaan kun je dit doen vanuit één interface: AnVir Task Manager.

[download_file]

Meerdere tabbladen
Het hoofdvenster van het programma bevat een aantal tabbladen, waaronder het blad Processen, dat nog het best te vergelijken is met het ingebouwde Taakbeheer van Windows. Hier worden namelijk alle actieve processen opgesomd.
Vanuit het contextmenu is het mogelijk uiteenlopende handelingen uit te voeren, zoals het instellen van een andere prioriteit of affiniteit (welke CPU-kern moet het proces gebruiken), het blokkeren, opschorten of afsluiten van een proces enzovoort.
Het tabblad Startup toont je alle onderdelen die automatisch met Windows worden opgestart (vergelijkbaar met MSconfig dus). Afhankelijk van het geselecteerde item kan je het dan stopzetten of naar een lijst met ‘uitgestelde opstarts’ verhuizen, zodat het pas actief wordt wanneer Windows zo goed als geheel is opgestart.
Wie al bekend is met de Windowsmodule services.msc, zal het tabblad Services niet vreemd overkomen. Je krijgt hier een in eerste instantie alfabetische lijst van geïnstalleerde services, en die kan je van hieruit starten of stoppen, of het opstarttype ervan aanpassen.
Extra knopjes voor vensters
Een leuk en handig extraatje is dat AnVir Task Manager een aantal extra knopjes rechtsboven elk Windowsvenster kan plaatsen. Zo kan je met één muisklik een venster naar het systeemvak van de Windows-taakbalk verhuizen of omzetten in een zwevend icoon op je bureaublad. Je kunt zorgen dat het venster altijd op de voorgrond blijft, of het netjes laten ‘oprollen’ zodat alleen nog de titelbalk te zien is.
Pro-versies
Er bestaan overigens ook commerciële Pro-versies van deze tool, die met name de antimalwarepoot van het programma verstevigen en je onder meer, op basis van een onlinedatabank, een risico-inschatting geven van processen en services.
We geven ook nog even mee dat AnVir Task Manager Free standaard ook Registry Cleaner Pro mee installeert. Tenzij je dat verhindert door het vinkje weg te halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business