Nieuws

Tien keer zoveel mobiel dataverkeer in 2016

Volgens Ericsson zal er in 2016 tien keer meer mobiel dataverkeer zijn dan vandaag. Die groei komt vooral door toenemend gebruik van video.

De netwerkspecialist berekent in zijn rapport Traffic and Markets Data dat het mobiele dataverkeer elk jaar met zestig procent toeneemt. Dit jaar zullen er negenhonderd miljoen mobiele data-abonnementen zijn, in 2016 worden dat er vijf miljard.

Het meeste mobiele verkeer zal worden gegenereerd in steden en grootsteden. Volgens het bedrijf wordt in 2016 zestig procent van al het mobiel dataverkeer gegenereerd door gebruikers die samen minder dan één procent van de aardbol innemen.

Ericsson, dat zelf netwerkapparatuur maakt voor mobiel internet, haalt zijn data uit eigen metingen van netwerken die het op verschillende plaatsen in de wereld heeft opgezet.

Smartphones
De toename van mobiel dataverkeer gaat nog verder voor smartphones. Hun aandeel zal in 2016 vertwaalfvoudigen. Op dat moment zal er bijna evenveel mobiel dataverkeer worden gegenereerd door smartphones als door pc’s en tablets samen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business