Nieuws

Anonymous valt telecomsites aan

Hackerscollectief Anonymous legt de sites plat van twee handelsorganisaties die bedrijven als Apple, IBM en Verizon onder hun leden tellen.

Anonymous heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanvallen op de sites van USTelecom en TechAmerica, omdat deze handelsorganisaties een wet rondom cyberbeveiliging ondersteunen die wordt ondersteund door sommige leden van het Amerikaanse congres. De wet is bedoeld om bedrijven aan te sporen om vrijwillig informatie te delen met de overheid, bijvoorbeeld over cyberdreigingen, zo meldt Bloomberg.

Het hackerscollectief startte gisteren zogenoemde Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen op de sites, waarbij een website wordt overspoeld met verkeer, totdat die onbereikbaar wordt voor de buitenwereld. Beide getroffen bedrijven zeggen dat ze geen gevoelige informatie op de sites hosten, terwijl ze toch vooraanstaande techbedrijven onder hun leden hebben, waaronder AT&T, Microsoft en bovengenoemde bedrijven.

Directeur van USTelecom, Walter McCormick, zei tegen Bloomberg dat de aanvallen vrijheid van meningsuiting en internetnormen onderdrukken, terwijl Shawn Osborne, de voorzitter van TechAmerica, benadrukt dat zijn organisatie de wetgeving zal blijven ondersteunen.

“Dit soort machtsvertoon verdient geen plaats in de kritieke discussies die ons land moet houden over onze cyberveiligheid. In feit onderstrepen ze alleen maar het belang om ze te houden”, zei Osborne.
Met medewerking van Dara Kerr, CNet.com
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business