Nieuws

Niewe gTLDs en TradeMark ClearingHouse

Nieuwe gTLDs en TradeMark ClearingHouse
Her en der duiken berichten op over de nieuwe extensie .vlaanderen. Deze extensie kadert echter in een groter verhaal van ruim duizend nieuwe extensies die de komende twee jaar zullen verschijnen, bv .gent, .brussels, .amsterdam, .hotel, .fun,…

Een partij die bij deze releases een belangrijke rol speelt, is TradeMark ClearingHouse (TMCH).

[download_file]

TMCH: Wie zijn ze? Wat doen ze?
TMCH is een instantie die in het leven is geroepen om de release van de nieuwe gTLDs mee in goede banen te leiden en om de kosten voor het controleren van merknamen tijdens sunrise-periodes te drukken. Concreet:

– Indien u de eigenaar bent van een geregistreerde merknaam EN
– U wenst deze merknaam straks tijdens de sunrise te beschermen onder één van de nieuwe gTLDs
– DAN dient u zich aan te melden bij het TMCH

TMCH: praktische info
U kan bij TMCH intekenen voor 1, 3 of 5 jaar. De release van deze nieuwe extensies zal een tijdje duren. Daarom is intekenen voor meer dan 1 jaar een goed idee.

Eigenaars van een geregistreerde merknaam die zich aanmelden bij TMCH kunnen gebruik maken van de Claims Service. U ontvangt dan, gedurende 90 dagen na de sunrise, een mail indien iemand anders tracht uw merknaam onder een nieuwe extensie te registreren. Ook zal de persoon in kwestie die deze registratie wil uitvoeren een bericht ontvangen dat hij/zij uw merknaam schendt

Eens uw merknaam geregistreerd is bij TMCH kan u deze naam onder gelijk welke extensie registreren zodra deze gereleased worden. U dient niet langer voor elke nieuwe domeinnaam-registratie papierwerk aan te leveren en te betalen voor de controle van deze documenten. U betaalt op dat moment louter en alleen nog de domeinnaam-registratie.

Intekenen in TMCH is reeds mogelijk dankzij de zogenaamde "early bird period". Dit betekent dat je je nu zonder problemen kan aanmelden om je merknaam te laten registreren in TMCH. Je registratie wordt echter pas actief zodra de eerste nieuwe extensie gereleased wordt. Stel: u tekent vandaag voor 3 jaar in, half oktober 2013 wordt de eerste extensie gereleased dan zal uw registratie bij TMCH lopen van oktober 2013 tot en met half oktober 2016.

TMCH: bNamed.net helpt u verder
Indien u hulp nodig heeft bij uw aanmelding bij TMCH zijn er steeds agenten die u hier graag bij verder helpen. bNamed.net is één van die agenten.

– We vereenvoudigen het proces door informatie automatisch op te zoeken en reeds voor u in te vullen. Minder werk voor u en bovendien verkleint de kans op fouten aanzienlijk

– We kijken uw aanvraag manueel na vooraleer ze door te sturen naar TMCH. Ook dit doen we om de foutenmarge en de kans dat u dus een nieuwe aanvraag moet indienen te verkleinen

– We bieden gratis een extended claim service aan. Dit betekent dat u gedurende de gehele periode waarvoor u intekent bij TMCH van ons een melding ontvangt indien iemand anders onder een nieuwe gTLD uw merknaam registreert (via de standaard claims service ontvangt u deze slechts de eerste 3 maanden)

Vragen? Mail ons via info@bNamed.net of bel ons: 03/400.43.43 (B) of 040/400.38.39 (NL)</p

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business