Nieuws

Werk-privébalans werknemers alsmaar schever

Wereldwijd stijgt de werknemersontevredenheid doordat het werk moet worden gedaan door steeds minder mensen. Vaak is er onvoldoende capaciteit aanwezig is om het werk te verzetten.

Wereldwijd stijgt de werknemersontevredenheid doordat het werk moet worden gedaan door steeds minder mensen. Ruim de helft (52 procent) van het personeel geeft aan dat er onvoldoende capaciteit aanwezig is om het werk te verzetten. Dat blijkt uit de jaarlijkse analyse van HR adviesbureau Hay Group onder meer dan 5 miljoen werknemers.

Bijna vier werknemers op tien zegt geen goede werk-privébalans te hebben. Een stijging van 7 procentpunt ten opzichte van vorig jaar. In West-Europa ligt dit percentage iets lager, 32 procent vindt de werk-privébalans niet in verhouding.

“Niet alleen de werkdruk lijkt toe te nemen, ook de ondersteuning die bedrijven bieden om de balans te verbeteren, blijft soms achterwege”, beaamt Nico van Dam, Director Productised Services voor Hay Group in België. “Dit kan uiteindelijk uitmonden in frustratie onder de werknemers en tot lagere productiviteit.”

Meer dan een kwart van het personeel (27 procent) overweegt om binnen twee jaar het bedrijf te verlaten omdat zij van hun werkgever geen ondersteuning krijgen bij hun werk-privébalans.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business