Nieuws

Zes fouten op sociale media die uw carrière schaden

Netwerken op sociale media is een hele kunst. Uiteraard weet u dat u geen dronken selfies moet posten, maar er zijn heel wat subtielere fouten op sociale media die uw carrière kunnen schaden.

Sociale media zijn handig om online te netwerken, maar u kunt niet eender wat doen. Vermijd de volgende fouten:

1. Scheid het professionele en persoonlijke niet

Hoewel de lijnen tussen professionele en persoonlijke netwerken vervagen, houdt u het best alle publieke interacties professioneel. Een vuistregel is: post nooit iets waarvan u niet wilt dat uw baas of een toekomstige werkgever het ziet.

2. Houd geen rekening met uw publiek of de context

Als een vriend van u iets post in een professionele context en u daarop reageert met persoonlijke commentaren, kan dat heel slecht uitkomen voor hem. Anderen lezen die commentaren immers in een professionele context, terwijl u ze misschien al schertsend bedoelde.

3. Zombie-posts

Alles wat u online plaatst, kan nog heel lang beschikbaar blijven. Die foto van u in een heel ongepaste pose? Wees maar zeker dat die plots opduikt in de zoekresultaten van een rekruteerder tijdens het natrekken van uw achtergrond.

4. Ongebalanceerde online inhoud

Als u toch professionele en persoonlijke aspecten op één sociaal netwerk mixt, zorg dan dat de verhouding juist ligt. Als u te veel persoonlijke posts creëert, lijkt het dat u uw job niet serieus neemt.

5. Slechte timing

Denk ook aan de timing van uw activiteiten op sociale netwerken. Als een potentiële (of zelfs uw huidige) werkgever immers ziet dat al uw posts tijdens de werkuren gebeuren, geeft dat een slechte indruk over uw werklust.

6. Een slechte eerste indruk

Zoek eens op wat de eerste resultaten van Google Images over u zijn. Zijn dat niet de meest flatterende foto’s, doe daar dan iets aan.

In samenwerking met CIO.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business