Tien gewilde vaardigheden in de cloud

Hoe meer bedrijven clouddiensten omarmen, hoe meer bepaalde vaardigheden essentieel worden. Wat moet u kunnen om incontournable te zijn in het tijdperk van de cloud?

IT’ers die ervaring hebben met een breed scala aan technologieën die in de cloud voorkomen, zijn gewilde kandidaten. De volgende vaardigheden staan goed op uw cv:

1. De juiste programmeertalen

In de cloud betekent dat vooral Ruby, Python en Perl, maar ook nog Java en JavaScript.

2. DevOps

Cloud computing vereist mensen die zowel infrastructuur als ontwikkeling begrijpen en zien hoe alle onderdelen in elkaar passen.

3. Databases

SQL-databases zijn nog altijd verplichte kost, maar ook Hadoop, Cassandra en MongoDB zijn populair. U moet begrijpen hoe gegevens gestructureerd zijn en hoe u ze migreert.

4. Mobiele ontwikkeling

Bedrijven willen voor heel wat clouddiensten mobiele apps als front-end gebruiken.

5. Virtualisatie

Virtualisatie is wat cloud computing flexibel maakt. Wees dan ook vertrouwd met de populaire virtualisatietechnologieën.

6. Cloudplatforms

Ervaring met één of meerdere populaire cloudplatforms is een sterke troef. Niet alleen het ecosysteem van Amazon Web Services, maar ook bijvoorbeeld het platform van Salesforce.com.

7. Linux

Het openbron besturingssysteem Linux domineert in de cloud, vooral in de markt van infrastructure-as-a-service (IaaS).

8. Puppet en Chef

Wie de cloud gebruikt, vertrouwt vaak op configuration management systemen zoals Puppet en Chef om taken te automatiseren.

9. Het vermogen om een API te maken

Hoe meer u gebruikmaakt van cloud computing, hoe groter de nood om diverse diensten en toepassingen te integreren. U moet duidelijke API’s (application programming interfaces) kunnen maken om die integratie vlot te laten verlopen.

10. Beveiliging

Wat u ook doet in de cloud, het moet veilig zijn. In elke cloudstrategie is beveiliging een van de topprioriteiten.

In samenwerking met Computerworld.com.

Op 24 juni 2014 organiseert Business Meets IT een seminar waarop u alles te weten komt over het optimaliseren van uw datacenter, in de praktijk vaak het hart van uw organisatie. We leggen de nadruk op technologieën en concepten die voor uw datacenter van tel zijn zoals virtualisatie, energiebeheer en consolidatie. Meer informatie over het seminarie vindt u op de website van Business Meets IT.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business