Nieuws

Amazon investeert in ‘Belgisch’ bedrijf Acquia

Acquia, het bedrijf achter Drupal dat geleid wordt door de Belg Dries Buytaert, krijgt een kapitaalinjectie van de e-commerce-gigant Amazon.

Acquia, het bedrijf achter Drupal dat geleid wordt door de Belg Dries Buytaert, krijgt een kapitaalinjectie van de e-commerce-gigant Amazon. 

Het nieuws van de intrede van Amazon werd door Buytaert bekendgemaakt op zijn persoonlijke blog. Ook Acquia zelf stuurde een persbericht de wereld in.

Acquia is een jong bedrijf uit Boston dat vooral bekend is van zijn CMS-systeem Drupal, dat de motor vormt achter enkele van de grootste en bekendste websites ter wereld. Drupal is openbronsoftware en werd geschreven door de Belg Dries Buytaert. Om Drupal te commercialiseren, trok hij jaren geleden naar de VS en bouwde hij er Acquia uit.

Vertrouwensstempel
Dat Amazon geld stopt in Acquia is financieel interessant, maar betekent ook dat de e-commerce-reus vertrouwen heeft in het bedrijf. Hoeveel de investering precies bedraagt, werd niet meegedeeld. De kapitaalinjectie komt er minder dan drie maanden nadat Acquia aankondigde dat het vijftig miljoen dollar had opgehaald. Met het extra geld wil Acquia naar eigen zeggen de “ontwikkeling versnellen van oplossingen voor personalisatie, e-verkoop en big data”.

Na de financiële instap van Amazon in Acquia laait ook het giswerk op over een samenwerking op het gebied van webhosting en -onderhoud. Op sommige websites wordt zelfs al volop gespeculeerd over een overname van Acquia door Amazon.

Beursgang in zicht
Of het zover komt, is lang niet zeker. Acquia is zelf volop bezig met de voorbereidingen van zijn beursgang. Die zou er normaliter tegen het einde van het jaar of begin volgend jaar moeten komen. Ook in dat opzicht is de instap van Amazon een stempel van vertrouwen voor andere beleggers. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business