Nieuws

Het wapen van elke keynote spreker

Wat een zwaard is voor een ridder, een geweer voor een soldaat, is een presenter voor hij of zij die een presentatie verzorgt. Maar wat doet zo'n presenter?

 
En waarop moet je letten als u (of uw bedrijf zo’n spulletje aankoopt? De prijs verschilt alvast tussen de 30 en 90 euro, al kan het nog duurder of goedkoper. Maar zijn de functionaliteiten ook zo verschillend?
 
Vaak doen die kleine handtoestellen niet veel meer dan de volgende (of vorige) slide doen verschijnen. Maar sommige hebben meer in hun mars. Ze bieden een pointer, waarbij er op het scherm via de ingebouwde laserstraal iets kan worden aangeduid. Sommige tellen ook het aantal minuten af dat de spreker nog kan spreken, en beginnen vervolgens te trillen.
 
Ook de vorm is van belang. Vaak liggen die toestellen in de hand, maar er bestaan ook pointers (zoals die van Kensinton) die er eerder uitzien als een balpen.
 
Ook de connectie zelf verschilt. Bij sommige moet u zelf iets aan uw pc bevestigen (doorgaans via de USB-toegang) dat de connectie verzorgt tussen de pointer en de pc (slides). Soms verloopt alles via bluetooh, al moet uw pc of besturingssysteem dat wel ondersteunen. Let ook zeker op het bereik van de pointer. In een grote zaal is het wenselijk dat u zich een eind van de pc kan bevinden.
 
Wat vaak ook voorkomt, is dat een presenter de functies van een computermuis overneemt. U heeft dan, naast om de slides te doen verspringen of een laser om iets aan te duiden, ook een rechter- en linkermuisknop in uw hand.
 
We deden met Smart Business onlangs een rondvraag bij fabrikanten van pointer en kreeg dergelijke toestellen ter suggestie voor een doorsnee manager die regelmatig spreekt voor klanten of andere toehoorders.
 
1. Trust Taia

De Wireless Laser Presenter van Trust bevat naast de klassieke PowerPoint-functies (start, stop, vorige en volgende slide) ook een volumeregeling en dempknop.
 
2. Logitech R700

De R700 Presenter van Logitech is een draadloze presenter met een helderrode laserstraal. Het bereik bedraagt 30 meter. Een LCD-display houdt de tijd en draadloos bereik in gaten. Trilwaarschuwingen zijn mogelijk, zodra uw tijd afloopt.
 
3. PresentAir Pro

De PresentAir Pro van Kensington baseert zich op bluetooth en ziet er op het eerste zicht uit als een balpen. Het bevat drie modi: presenter, media en custom (aangepast) en een laser.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business