Nieuws

Meer zakelijke apps ondersteunen Google single sign-on

Internetgigant Google breidt de ondersteuning voor zijn single sign-on dienst uit. Meer dan 15 extra zakelijke SaaS applicaties zijn toegevoegd.

 
De single sign-on identiteitsdienst die Google aanbiedt op basis van de SAML 2.0 XML standaard krijgt een bredere ondersteuning op zakelijke apps. Specifiek gaat het om meer dan 15 extra cloudapplicaties waarbij de service gebruikt kan worden, waaronder NetSuite, Salesforce, Dropbox, Smartsheet, WebEx, en Amazon Web Services.
 
Daarnaast laat de internetgigant ook weten dat het het makkelijker maakt voor administrators om hun eigen aangepaste SAML app integraties toe te voegen. Single-sign on stroomlijnt het aanmeldingsproces voor werknemers binnen een bedrijf en laat het toe om met dezelfde gegevens op meerdere platformen in te loggen. Het is een oplossing die het onthouden van verschillende wachtwoorden – en de problemen die dat met zich meebrengt – omzeilt.
 
“Deze single-sign on opties helpen ons tegemoet komen aan een groeiende vraag voor een centrale, cloudgebaseerde identiteitsservice,” stelt Shashank Gupta, product manager voor Google Apps For Work.
 
Beeld: MikeDotta / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business