Nieuws

Philips beklinkt samenwerkingen met Cisco, Bosch en SAP rond slimme verlichting

Het Nederlandse bedrijf Philips sloot de afgelopen dagen diverse samenwerkingsverbanden af met Cisco, Bosch en SAP om zijn slimme verlichting in nieuwe producten te integreren.

 
Fabrikant Philips heeft strategische samenwerkingsverbanden afgesloten met Cisco, Bosch en SAP voor zijn programmeerbare verlichting. De bedrijven gaan allen netwerkproducten uitbrengen geënt op de slimme lampen van Philips. Dat meldt persbureau Reuters.
 
Philips CEO Eric Rondolat kondigde het nieuws woensdag aan. Hij liet weten dat het bedrijf met Cisco zou collaboreren ronde slimme kantoorverlichting, met Bosch rond thuistoepassingen, en met SAP zou werken om applicaties van zijn verlichting voor slimme stadsinfrastructuur te ontwikkelen.
 
De deals zijn niet exclusief en details over de financiële overeenkomsten werden niet vrijgegeven. Reuters speculeert dat de samenwerkingen verband houden met de aanstaande splitsing van Philips in 2016 waarbij de verlichtingsafdeling als een nieuw bedrijf verdergaat. Philips zelf zal zich concentreren op zijn producten voor de gezondheidszorg.
 
Daarnaast trok het bedrijf ook meer partners aan voor zijn consumentenlijn Philips Hue. Zowel Bosch als Samsung en Logitech verklaarden zich een Friend of Hue, het samenwerkingsprogramma dat Philips heeft opgezet voor bedrijven die zijn slimme lampen integreren in hun eigen producten.
 
Beeld: Alexander Tihonov / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business