Nieuws

Twitter kaapt manager Apple weg voor diversiteitsbeleid

Om de stevige kritiek op zijn diversteitstraject tegemoet te komen, heeft Twitter een nieuwe expert aangetrokken om zijn intern beleid recht te trekken. Het bedrijf haalt zijn nieuwe manager bij Apple.

 
Twitter heeft Jeffrey Siminoff bij Apple weggehaald om de diversiteit van zijn personeel te verbeteren. Siminoff zal officieel de titel Vice-president voor Diversiteit en Inclusie dragen bij de microblogwebsite. Het sociale netwerk kwam de laatste maanden onder schot voor zijn niet zo geweldige traject inzake die materie.
 
Siminoff vervangt Janet Van Huyse, die de positie zes jaar bekleedde. Zijn aanstelling werd met een tweet van HR-hoofd Brian Schipper aangekondigd.
https://twitter.com/SkipSchipper/status/681581370326425601
Diversiteitsbeleid is geen nieuw terrein voor Jeffrey Siminoff. Hij bekleedde een gelijkaardige positie bij Apple en daarvoor bij investeringsbank Morgan Stanley, telkens voor verschillende jaren. Zijn taak bij Twitter is duidelijk: meer etnische profielen en vrouwen in het bedrijf brengen. Verschillende ex-medewerkers van de microblogging site hebben de afgelopen maanden Twitter bekritiseert over zijn beleid en publiekelijk vragen gesteld over de toewijding van het bedrijf aan een divers personeelsbestand.

Jeffrey Siminoff
Momenteel is Twitters personeel voor 94 procent blank en 87 procent mannelijk. CEO Jack Dorsey heeft deze maand laten verstaan dat het sociale medium werk wil maken van het topic: “We willen het bedrijf zo divers maken als onze 320 miljoen gebruikers,” stelde hij tijdens een speciaal evenement op het hoofdkwartier van Twitter gewijd aan het onderwerp.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business