Deal tussen IBM en Cisco moet analytics op IoT bevorderen

Een partnership tussen IBM en Cisco moet het zogenaamde fog computing vergemakkelijken. Cisco IoT-toestellen kunnen nu beroep doen op bepaalde modules van het intelligente IBM’s Watson Analytics-systeem: een grote stap vooruit voor de IoT-markt.

 
Met het Internet of Things kunnen bedrijven voortdurend data verzamelen. Natuurlijk is het netwerk nutteloos als er niet juist gehandeld wordt met die data, maar de data integraal doorsturen naar de cloud is geen optie. Met fog computing wordt er een deel van de data ter plaatse door het IoT-toestel geselecteerd en verwerkt, en kan de verwerkte data doorgesluisd worden naar de cloud. De niet-relevante data wordt verwijderd.
 
Dat deed Cisco al met hun “edge”-productlijn van routers en switches, die aan fog computing deden op basis van een ingebouwd Linux-systeem. Dankzij het partnership met IBM kan nu ook de brute kracht van Watson Analytics los worden gelaten op de ruwe data, en is mogelijk om de data van een Cisco-toestel te verzenden naar het Watson-cloudplatform. Hiermee wordt fog computing plotsklaps een stuk intelligenter.
[related_article id=”166966″] Het partnerschip is niet exclusief, en bovendien zijn er geen financiële doelwitten vooropgesteld, meldt Harriet Green, algemeen directeur van IBM’s Watson IoT, Commerce en Education aan TechCrunch. De intentie lijkt in tegendeel vooral om de IoT-markt verder te cultiveren en er beiden de vruchten van te plukken. Met twee giganten zoals deze, kan het partnership inderdaad een doorbraak zijn voor de tot nu toe gefragmenteerde IoT-markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business