Nieuws

TakeAway.com neemt Just Eat België over

De Belgische en Nederlandse tak van takeout-website Just Eat zijn overgenomen door TakeAway.com. Dat geeft het bedrijf het grootste restaurantplatform in de Lage Landen.

 

Just Eat werd op de kop getikt voor 22,5 miljoen euro, laat TakeAway.com in een persbericht weten. Het grootste deel wordt betaald bij de overname; de rest zou een half jaar later moeten volgen, na de voldoening van “bepaalde verplichtingen”.

 

CEO en oprichter Jitse Groen laat alvast zijn enthousiasme blijken: “De activiteiten zijn een goede aanvulling op onze bestaande activiteiten in België en Nederland en zullen onze leidende positie in Europa verder versterken.”

 

TakeAway.com is actief in elf Europese landen, waaronder België onder de noemer Pizza.be, en Nederland met de website ThuisBezorgd.nl. Met de overname kan het bedrijf haar marktaandeel vergroten, en groeit het platform uit tot het grootste restaurantnetwerk in België en Nederland.

 

David Buttress, de CEO van Just Eat zegt het brandpunt nu te verschuiven naar andere markten. “De overname van onze Benelux-tak, waar we nummer twee zijn, werkt in [onze] strategie en komt op het juiste moment voor Just Eat. We zijn de duidelijke marktleider in onze andere twaalf markten en het is gepast dat onze tijd en middelen worden besteed aan het bouwen van de sterke groei die we zien in die sectoren.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business