Nieuws

Belgische werkgevers vooral op zoek naar technische competenties rond data

Volgens cijfers van LinkedIn, is 'statistische analyse en data-mining' de meeste gezochte competentie bij Belgische werkgevers.

 
LinkedIn is het grootste sociale netwerk voor professionele connecties ter wereld. Zowat iedereen heeft er zijn cv op staan. Het platform werd in juni van dit jaar voor 23 miljard euro overgenomen door Microsoft.
 
Via LinkedIn worden heel wat vacatures ingevuld. Uit eigen cijfers van LinkedIn piekt het aantal openstaande vacatures in de maand oktober. Elk jaar stelt het daarom een lijst op van competenties die het meest gezocht worden door online recruiters die werkzaam zijn op het sociale netwerk.
 
En dan blijkt dat technische competenties helemaal bovenaan boven het lijstje van Belgische werkgevers staan. Vooral de vraag naar profielen die data inzichtelijk kunnen maken, is groot.

Belgische top 10

De volledige top tien van meest gezochte competenties volgens LinkedIn ziet er zo uit:
 

  1. Statistische analyse en data-mining
  2. Software QA en User testing
  3. Web architecture en Development framework
  4. Middleware en Integration software
  5. User interface design
  6. Software modeling en process design
  7. Network en Information security
  8. HR benefits en compensation
  9. Mobile development
  10. Data engineering en data warehousing

 
Deze top 10 is gebaseerd op Belgische gebruikersgegevens van LinkedIn in de periode tussen 1 januari 2016 en 1 september 2016. Op wereldwijd niveau staat ‘cloud en distributed computing’ op positie één, en ‘statistische analyse en data-mining’ op twee.
 
Gebruikers van LinkedIn kunnen op hun online profiel zelf aangeven over welke competenties ze beschikken. De duizenden beschikbare competenties vallen onder één van de tientallen hoofdcategorieën waarop de ranglijst is gebaseerd.

Soft skills belangrijker

“De vraag naar technische competenties zal op korte termijn niet snel afnemen,” aldus Anoek Eckhardt, communicatiemanager bij LinkedIn. “Toch worden ook de zogenaamde soft skills zoals communicatieve vaardigheden en teamwork steeds belangrijker gevonden door werkgevers. Deze zachte vaardigheden zijn met name in IT-functies moeilijker te vinden”, stelt Eckhardt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business