Nieuws

E-commerce is geen bedreiging meer voor Belgische handelaar

Ecommerce wordt niet meer als een bedreiging gezien, meldt een onderzoek van Unizo. De organisatie polste naar de mening van Belgische handelaars - met én zonder webshop.
Slechts een vierde van de ondervraagde retailers gelooft nog dat e-commerce de eigen, fysieke winkel bedreigt. Meer dan de helft gaat niet akkoord, en 19 procent heeft geen mening over de uitspraak. De positieve attitude blijft niet zonder gevolg, want het aantal handelaars dat online verkoopt, zit in de lift: maar liefst 1 op 2 doet aan e-commerce, tegenover slechts 36 procent in 2015.

Te weinig kennis

Wat weerhoudt die andere helft om een webshop te openen? De belangrijkste reden blijkt veruit een gebrek aan tijd of kennis. Daarnaast zijn er veel handelaren die zeggen dat hun aanbod zich niet leent voor online verkoop. Overige redenen gingen van een te hoge kostprijs tot een te negatieve wetgeving. Desondanks zegt 20 procent van de retailers zonder online verkoopkanaal er wel binnen het jaar mee te beginnen.

Leuren bij de buren

Belgische handelaars die wél met e-commerce bezig zijn, ontdekken ten slotte meer en meer het buitenland. Waar slechts 34 procent in 2014 aan buitenlandse consumenten verkocht, is dat dit jaar gestegen naar bijna 6 op 10 handelaars. De meeste klanten vinden webwinkeliers in onze buurlanden; slechts 1 procent verkoopt weleens buiten Europa. https://www.twinkle.be/nieuws/167092/belgische-e-commerce-staat-achter-user-experience/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business