Nieuws

Deze technologische ‘mijlpaal’ wil Bill Gates nog meemaken

Gebruikers bestormden Reddit en masse toen de medeoprichter van Microsoft een open vragensessie hield. In de sessie vertelt hij onder andere op welke technologische ontwikkeling hij nog zit te wachten.

 

Bill Gates was te gast op het sociale netwerk van Reddit voor een AMA (‘ask me anything’) – een vragensessie waarbij gebruikers online eender welke vraag kunnen afvuren en de deelnemer op zoveel mogelijk vragen (kort) probeert te antwoorden. De AMA lokte in minder dan 24 uur bijna 17.000 reacties en kon 90.000 upvotes of likes vergaren.

“Lezen en begrijpen zoals mensen”

Veel van de vragen waren luchtig, zoals Bill Gates favoriete boterham (“Cheeseburger!”) of hoe hij erin slaagt om niet herkend te worden op straat (“Ik draag soms een hoed”), maar evengoed werden serieuzere onderwerpen aangesneden. Zo vroeg één gebruiker aan Gates welke technologische vooruitgang hij nog wilde zien in zijn leven.

 

“De grote mijlpaal is wanneer computers informatie kunnen lezen en begrijpen zoals mensen dat doen,” antwoordde Gates. “Er is veel werk gaande in dat veld – Google, Microsoft, Facebook, academici,… Nu weten computers niet hoe ze kennis moeten vertegenwoordigen, dus kunnen ze geen boek lezen en slagen in een test.”

 

Gates verwijst naar de vooruitgang die Google, Microsoft en Facebook boekten op het gebied van beeldherkenning en tekstparsing. Het antwoord lijkt eveneens te wijzen in de richting van artificiële intelligentie, hoewel de  zich voorheen ook bezorgd uitliet over die evolutie en tijdens een vorige AMA al liet weten dat hij niet begreep “waarom sommigen niet bezorgd zijn”.

Juiste waarden

Ook verder in deze sessie werd er dieper ingegaan op AI en de mogelijke gevolgen, waarbij werd gevraagd welke maatregelen we kunnen nemen om de bedreigingen van superintelligente machines te beperken. “Een ding is om er zeker van te zijn dat de mensen die de eerste, sterke AI creëren, de juiste waarden hebben, en idealiter is dat niet één groep die ver voor anderen staat. Ik ben blij dat deze vraag aandacht krijgt. Google en anderen nemen het serieus,” schreef Gates.

 

//www.smartbiz.be/nieuws/168713/microsofts-spraakherkenningssysteem-even-slim-als-mensen/

aiartificiele intelligentiebill gatesbusinessmicrosoft

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals