Robots halveren werknemerskosten in Chinees koerierbedrijf

Op een video is duidelijk hoe robots stilaan het handenwerk in China overnemen. Een team van 300 digitale werknemers verwerkt dagelijks ongeveer 200.000 pakjes.

In een Chinees magazijn heeft een leger van robots de touwtjes in handen genomen. Een filmpje werd gedeeld op het sociale media-account van ‘People’s Daily, China’ en geeft ons een kijkje in de werking van de Chinese koerierdienst Shentong Express (STO). Dankzij de robots zijn de werknemerskosten gehalveerd.

 

20.000 pakjes per uur

In de video rijden een honderdtal oranje robots met pakjes rond volgens een gestructureerd circuit om botsingen te voorkomen. In het begin zie je een werknemer die de pakketjes op de slimme trolleys legt. De robots scannen een code aan de onderkant van het pakketje en brengen zo de dozen naar de juiste plek. De zelfopladende robots zijn ontwikkeld door het Chinese technologiebedrijf HIKVISION, die beweert dat een team van 300 robots ongeveer 20.000 pakjes per uur kan verhandelen. Met een volledige batterij kunnen ze acht uur non-stop werken.

 

De compacte koerierrobot van HIKVISION.

Volgens een woordvoerder van STO Express kan het bedrijf de kosten, die het anders zou spenderen aan werknemers, halveren. Ook maken de robots minder fouten en werken ze veel efficiënter. ‘We gebruiken deze toestellen momenteel in twee van onze magazijnen’, vertelt de woordvoerder. ‘Op termijn willen we deze robots overal inschakelen. We zetten ze maar voor ongeveer acht uur in, maar in principe kunnen ze een hele dag door werken.’

Robotrevolutie

In China worden steeds meer werknemers door machines vervangen. In het laatste jaar steeg de productie van industriële robots in het land met 30,4 procent. Aan de hand van een vijfjarenplan wil de Chinese regering tegen 2020 de jaarlijkse productie van deze robots opkrikken naar 100.000.

 

https://www.twinkle.be/nieuws/168127/media-saturn-virtuele-robot-belgische/

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business