Nieuws

Intel bouwt nieuwe fabriek om meer cpu’s te bakken

Intel heeft problemen met de bevoorrading van Coffee Lake-chips, waardoor het bedrijf zich genoopt ziet om een nieuwe productielijn op te richten in China.

 

Chipfabrikant Intel kondigt de opening van een nieuwe productiefaciliteit in Chendgu, China aan. Die zal in eerste instantie specifiek gebruikt worden om meer high-end Coffee Lake-cpu’s op de markt te brengen. Het bedrijf heeft momenteel problemen om aan de vraag tegemoet te komen van de achtste generatie processors.

 

Intel loste het nieuws via een document waarin het een verandering van zijn product bekendmaakt. Specifiek gaat het om de Intel Core i5-8400, i5-8600K, i7-8700 en 8700K chips die op de band in Chengdu geassembleerd en getest zullen worden zodra de vestiging operationeel is. De Chinese fabriek start vanaf 15 december met zijn productie. Het bedrijf onderstreept dat de nieuwe productielijn in China gecertificeerd is en een identiek product zal opleveren als de huidige productievestiging, die in Maleisië gesitueerd is.

 

Momenteel kan Intel niet aan de bestaande vraag naar de nieuwe Coffee Lake-chips voldoen, waarbij vooral de krachtigere chips van de reeks moelijker te vinden zijn. Sommige winkels zitten zonder stock, de beschikbare cpu’s zijn overprijsd. Het inzetten van de Chinese vestiging moet die situatie verlichten. Intel zal een extra indicatie aan de barcodes van zijn cpu’s toevoegen, zodat klanten duidelijk kunnen zien of een chip uit China of Maleisië komt. Specifieke cijfers over de capaciteit van de nieuwe productielijn maakte Intel niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business