Nieuws, slider

Birkenstock verlaat Amazon na klachten rond namaakproducten

Birkenstock beëindigt de samenwerking met Amazon. De retailer vindt dat Amazon te weinig actie onderneemt tegen namaakproducten op het platform.

Vanaf januari 2018 zijn Birkenstock-producten niet langer op Amazon te vinden. De Duitse schoenenspecialist trekt een streep onder de relatie met Amazon en haalt alle producten van de online marktplaats in Europa.

Volgens een bericht op de eigen website zegt Birkenstock het vertrouwen in Amazon te zijn verloren. Grootste pijnpunt is de verkoop van imitatiegoederen, waar Amazon weinig tegen zou ondernemen. Birkenstock zou herhaaldelijk hebben geklaagd over nep-Birkenstock-producten die op het platform werden gepromoot en verkocht, en kreeg naar eigen zeggen geen gehoor bij Amazon. ‘Een bindende verklaring om ervoor te zorgen dat er geen imitatie van Birkenstock-producten meer op de marktplaats worden aangeboden, blijft tot vandaag uit.’

Daardoor zegt Birkenstock het vertrouwen in Amazon te hebben verloren. De Amerikaanse e-commercegigant zou volgens Birkenstock ‘alles in het werk moeten stellen’ om zulke schendingen niet alleen tegen te gaan, maar ook te voorkomen. Als reactie op het conflict, breekt Birkenstock de samenwerking vanaf volgend jaar af.

Eerder dit jaar werd dezelfde beslissing gemaakt bij de Amerikaanse branche van Birkenstock, na vergelijkbare incidenten. Ook daar worden Birkenstock-producten niet langer via Amazon verkocht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business