Nieuws, slider

België in top vijf Europese e-commerce

Op het vlak van e-commerce scoort België een stuk beter dan het Europese gemiddelde. Ons land haalt een mooie vijfde plaats wanneer we de omzet van webverkoop bekijken.

Het omzetaandeel van webverkoop van Europese bedrijven steeg van 12 procent in 2010 naar 16 procent in 2014 en bleef daarna stabiel. Met name West-Europese landen stijgen boven dat gemiddelde uit, met Ierland als koploper. Ierse bedrijven halen maar liefst 26 procent van hun omzet uit webverkoop. Met een percentage van 21 procent sluit België de top vijf af, terwijl Roemenië helemaal onderaan bengelt met 7 procent. Zo blijkt uit cijfers van Eurostat.

De meeste webwinkels (97%) verkopen producten in hun eigen land, terwijl minder dan de helft (44%) van de winkels aan andere Europese landen verkoopt. 28 procent van online shops verkoopt aan landen die niet tot de EU behoren. Twee in vijf bedrijven rapporteren moeilijkheden om hun producten in andere landen te verkopen, wat de relatief lage percentages verklaar. Enerzijds vormen de kosten om producten ergens te leveren een probleem, terwijl anderzijds de taalbarrière het de winkels moeilijk maakt.

Door deze moeilijkheden zien we een volledig andere lijst wanneer we slechts de verkoop aan andere landen in rekening brengen. Cyprus en Oostenrijk verkopen het vaakst aan andere EU-lidstaten met respectievelijk 71 en 69 procent. België staat in deze lijst samen met Nederland en Slovakije met een percentage van 45 procent. Dat ligt net boven het Europese gemiddelde van 44 procent.


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business