Delhaize voert online slagkracht op met lokale hubs

Om online bestellingen flexibeler te leveren opent supermarkt Delhaize meer lokale magazijnen, startend in Brussel.

Delhaize gaat in de regio Brussel vanaf 16 april tussen 7 uur ‘s morgens en 21 uur ‘s avonds online bestellingen leveren. Door de stijgende populariteit van e-commerce wil de supermarkt flexibeler kunnen inspelen op de noden van zijn klanten en verruimt het de uren uit waarop het levert.

Om koeriers sneller de baan op te sturen zal het bedrijf nieuwe en kleinere distributiecentra of ‘hubs’ inrichten. De eerste hub wordt volgende week in gebruik genomen in de Brusselse randgemeente Drogenbos. Het is de bedoeling in dat er in de loop van het jaar nog enkele hubs bijkomen in andere regio’s. “We zijn van plan om er nog twee of drie andere de openen in de grote steden. Maar over de timing en de locatie kunnen we nog niets zeggen,” zegt woordvoerder Roel Dekelver tegenover de VRT.

Delhaize biedt klanten die online bestellen momenteel twee leverkeuzes: ofwel halen ze de boodschappen op in een winkel, of ze kunnen deze aan huis laten leveren. De meerderheid van de online klanten kiest nog altijd om hun aankoop in de winkel op te halen, maar volgens Delhaize zit de grootste groei bij de thuisleveringen. Door zijn levertijden te verruimen kan het boodschappen bij klanten krijgen buiten de normale kantooruren, wat de kans vergroot dat ze hun bestellingen in ontvangst kunnen nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business