Nieuws

Streaming platform Twitch gaat voor diversiteit en inclusie

In de dominant mannelijke tech-industrie heeft het bedrijf vanaf 1 oktober een team van leidinggevenden dat voor 60% uit vrouwen bestaat.

 

Gaming livestream platform Twitch, dat sinds 2014 deel uitmaakt van Amazon, heeft Katrina Jones aangenomen als hoofd van diversiteit en inclusie. De job van Jones zal eruit bestaan komaf te maken met vooroordelen ten opzichte van andere culturen, wat moet leiden tot een meer inclusieve werkomgeving. Het nieuws komt er nadat vorige maand spel-ontwikkelaar Riot Games al onder vuur kwam te liggen vanwege de sexistische bro culture binnen het bedrijf.

 

Jones komt van een gelijkaardige job bij videoplatform Vimeo, waar ze de bedrijfsstrategie rond diversiteit uitbouwde, en dienstenbedrijf Accenture, waar ze hoofd van wereldwijde inclusie en diversiteit was.

 

 

Samen met Jones neemt het bedrijf ook twee andere vrouwen aan voor leiderschapsposities. Het gaat om Michelle Weaver, die de job van CFO zal opnemen en Sudarshana Rangachary, die wordt aangeworven als hoofd van Human Resources. Weaver heeft in totaal zo’n 25 jaar ervaring in financiën, waaronder zes jaar bij game-ontwikkelaar Electronic Arts. Rangachary kan dan weer terugvallen op twee decennia ervaring bij onder meer kledingbedrijf Gap, Inc. Ze zal vooral instaan voor de “People and Workplace” teams bij Twitch en rapporteren aan COO Sara Clemens.

 

Clemens is alvast blij met haar nieuwe collega’s en is vol vertrouwen dat hun gezamenlijke expertise er voor zal zorgen dat Twitch de beste ervaring in multiplayer entertainment zal kunnen blijven aanbieden aan hun wereldwijd groeiende community.

 

Wie  event telt merkt op dat dit het totaal op vier vrouwen brengt in leidinggevende posities binnen het bedrijf. Twitch geeft daarmee alvast het goede voorbeeld want 4 van de 7 posities in de zogenaamde c-suite (de belangrijkste leidinggevenden) zijn momenteel ingevuld door vrouwen. Best opmerkelijk, want de meeste technologiebedrijven hebben nog steeds een grotendeels mannelijke invulling.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business