Nieuws

Amazon levert voortaan ook in de achterbakken van Honda’s

Amazon begon vorig jaar met het leveren van pakketten in achterbakken van auto’s. Het concept wordt nu wederom uitgebreid met het toetreden van een vijfde autofabrikant.

Hoewel we in de Benelux nog maar vrij weinig toegang hebben tot Amazon-diensten, is dat wel anders voor de Verenigde Staten. Je hebt daar uiteraard ook nog andere webwinkels, maar die hebben niet dezelfde hoeveelheid macht als Amazon.com. Aan deze macht hangt ook een hoop geld om in ontwikkeling te steken. Vorig jaar wist het voor het eerst te melden dat leveringen in auto’s mogelijk waren. Er was toen nog veel ongeloof, maar de dienst bestaat inmiddels al één jaar. Nu we een jaar verder zijn, komt er een vijfde autofabrikant bij die de dienst zal ondersteunen. Om precies te zijn zal Honda vanaf heden ondersteuning bieden om alle pakketten in de achterbak te leveren.

Key by Amazon

Honda volgt vier andere merken die al in 2018 op het lijstje stonden, waaronder lanceringspartners Volvo en GM. Het voordeel van deze dienst is dat je in principe niet thuis hoeft te zijn tijdens het afleveren van het pakket, je moet bij de levering namelijk enkel op afstand de achterbak van je auto openen en sluiten. In de Verenigde Staten is het voordeel groter dan hier, omdat postbedrijven de pakketten daar anders bij je voordeur plaatsen zonder enige beveiliging. Uiteraard zitten er wel haken en ogen aan deze dienst, het werkt namelijk enkel bij specifieke auto’s waarvoor de gebruiker een dienst af moet nemen, om specifiek te zijn het HondaLink Remote Services-pakket van 110 dollar.

Naast de dienst moet je ook één van de geselecteerde modellen bij je voordeur hebben staan. Ook moet je in een van de vijftig geselecteerde Amazon Prime-steden wonen. Voldoe je aan de eisen, dan kan je via de Amazon Key-app een registratie indienen en deze voortaan gebruiken voor een levering vanuit Amazon. Amazon heeft ook een vergelijkbare dienst waar eenieder zijn sleutel van zijn huis af kan staan om leveringen uit te voeren. Het zijn allemaal innovaties die we in België en Nederland voorlopig moeten missen. Toch kan je ervan uitgaan dat deze diensten in vergelijkbare vorm ooit in Europa verschijnen. Waar, wanneer en via welke dienst – dat blijft wel koffiedik kijken. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business