Jeff Bezos wijst klant terecht die klaagt over Black Lives Matter-banner

Een boze klant mailde Amazon omdat de webshop een opvallende banner voor Black Lives Matter had geplaatst. Jeff Bezos zette die klant hoogstpersoonlijk op haar plaats.

Om steun te betuigen aan de beweging Black Lives Matter die strijdt voor gelijkheid voor de zwarte gemeenschap in de Verenigde Staten, had de webshop Amazon een opvallende banner bovenaan de website geplaatst. Wie klikte op de banner werd doorverwezen naar een blog waar Amazon vertelt wat het bedrijf doet in de strijd tegen racisme.

Niet iedereen was echter even blij met die banner. Een boze vrouw mailde naar Amazon om te klagen over het initiatief. De vrouw voelde zich beledigd omdat Amazon zo openlijk steun betuigde voor Black Lives Matter. Ze verwees naar de slogan All Lives Matter, die vaak gebruikt wordt als kritiek op de protesten van zwarte Amerikanen. De mail trok de aandacht van niemand minder dan Amazon-CEO Jeff Bezos zelf.

Niet iedereen was even gelukkig met deze banner. Afbeelding: Amazon.

‘Ik hoef niet bang te zijn dat mijn zoon zal omkomen bij een arrestatie’

De CEO van Amazon nam tijd om de vrouw van antwoord te voorzien. En om zijn punt duidelijk te maken, deelde Bezos zijn antwoord ook via Instagram. In zijn antwoordmail legt hij uit dat de vrouw de boodschap van Black Lives Matter niet goed begrijpt. De slogan betekent niet dat andere levens niet belangrijk zijn. Hij wil duidelijk maken dat zwarten in Amerika benadeeld worden door het juridische systeem en andere ongelijkheden die stand blijven houden in de maatschappij. Hij maakt de vergelijking dat hij geen schrik heeft dat zijn 20-jarige oudste zoon gestikt zal worden door een politieagent, maar dat zwarte ouders die vrees wel hebben.

https://www.instagram.com/p/CBEcwTgneUY/?utm_source=ig_embed

Hij eindigt de mail met de stelling dat hij en Amazon Black Lives Matter steunen, en niet van plan zijn om dat te veranderen. Een non-profitorganisatie Free Press noemt dat standpunt (en de banner) op Twitter 'hypocriet en betekenisloos', omdat op Amazon gezichtsherkenningstechnologie verkocht wordt waarvan bewezen is dat ze discriminerend is ten aanzien van zwarten.

Mark Zuckerberg

Ook de CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, sprak onlangs openlijk zijn steun uit voor Black Lives Matter. Dat deed hij afgelopen vrijdag in een mail voor werknemers, die hij ook op zijn Facebookpagina plaatste. Maar ook wanneer Zuckerberg dat doet, is het niet helemaal onbesproken. Het bedrijf had er net een heel bewogen week opzitten. Werknemers waren hniet tevreden dat Zuckerberg niet wilde optreden tegen Donald Trump, die via sociale media bedreigingen uitten ten aanzien van de betogers. Na een spontante staking lijkt Zuckerberg wel te plooien, en wil hij de contentrichtlijnen van het platform herbekijken.

https://www.facebook.com/zuck/posts/10111985969467901

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business