Nieuws

Tesla trekt nieuwe uitgaven omhoog

Autofabrikant Tesla kondigt met een nieuw financieel plan grotere uitgaves aan om de productie van elektrische wagens bij te staan.

Na enkele turbulente jaren met de coronapandemie wilt het Amerikaanse Tesla zijn blik op de toekomst richten. Ze melden een komende stijging in hun uitgaves. Dat meldt Reuters in een bericht. Eerdere uitgaveplannen stelden dat het bedrijf dit jaar tussen de 5 en 7 miljard dollar zou uitgeven. Dat trekken ze nu op met een extra miljard. De komende drie jaren zal het bedrijf dus elk jaar tussen de 6 en 8 miljard dollar uitgeven.

Hiermee zouden ze voornamelijk de productie in de fabrieken in Texas en Berlijn omhoog willen krikken. De productielijnen ondervonden de voorbije twee jaren grote hinder vanwege Covid-19. Zo waren meerdere havens en Chinese productiefaciliteiten van bijvoorbeeld batterijen gesloten, waardoor alles tijdelijk stilviel. Dit zorgde er volgens Musk mee voor dat de fabrieken meer geld verloren dan ze opbrachten.

Terugkeer van Twitter

Daarnaast onthulden ze ook een tweede dagvaarding van de Securities and Exchange Commission (SEC). Deze werd op 13 juni verstuurd. In 2018 werd Elon Musk, de toenmalige voorzitter van het bedrijf, op de vingers getikt door de SEC. Hij tweette toen dat hij voldoende geld had gevonden om het bedrijf privé te nemen. Dit klopte echter niet, waarna de SEC aan de alarmbel trok en een schikking zocht met het bedrijf. Musk werd uit zijn functie als voorzitter van Tesla ontheven, maar mocht wel CEO blijven.

Daarnaast moesten al zijn tweets door advocaten van het bedrijf worden gecontroleerd alvorens ze de wijde wereld in zouden worden gestuurd. Musk heeft zich inmiddels al meerdere malen kritisch uitgelaten over deze regeling en tevergeefs proberen te verzetten. De SEC is van mening dat de regeling onderzocht moet worden na de tweets van Musk over de aankoop van Twitter.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business