Willow Disney Plus
Willow Ufgood (Warwick Davis) in Lucasfilm's WILLOW exclusively on Disney+. ©2022 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

‘Willow’ kwam eind 2022 op Disney Plus. De serie is een vervolg op de populaire Ron Howard-film uit 1988.


Willow, de film uit 1988, was destijds ongelooflijk populair. Het scenario werd mee geschreven door George Lucas, die ook aan de wieg stond van de Star Wars-serie die nog steeds bijzonder populair is. Door Lucas’ medewerking aan de film ging Industrial Light & Magic aan de slag met de special effects voor de film, wat resulteerde in de eerste ‘morphing’-sequence ooit.

In 2022 bracht Lucasfilm een vervolg op de film uit. Het volledige seizoen, compleet met de acteurs en actrices uit de originele film, kwam toen op Disney Plus. Het productiehuis maakt nu bekend niet met een tweede seizoen te komen.

De trailer voor ‘Willow’, seizoen 1.

Dat is ietwat verrassend, aangezien de serie op platformen als IMDB en Rotten Tomatoes bijzonder goede ratings haalde. Zowel het professioneel publiek als de thuiskijkers leken de serie dus best te smaken.


Een precieze reden voor de annulatie krijgen we noch van Lucasarts, noch van Disney. ‘Willow’-fans zullen het dus met dit ene seizoen en de film uit 1988 moeten doen.