Tips

Light & Magic op Disney Plus toont hoe films gemaakt worden

Disney Plus
© Disney
Light & Magic is een documentaire op Disney Plus die de geschiedenis van Industrial Light & Magic volgt: het meest bekende special effects-bedrijf ter wereld.

Industrial Light & Magic (ILM) werd opgericht door George Lucas toen hij aan de eerste Star Wars-film bezig was. De regisseur had vrij baanbrekende ideeën als om het om de visuele effecten in de film ging, alleen was er niemand die hem kon helpen die te realiseren. Reden voor Lucas om de beste namen in de effectenindustrie bij elkaar te halen en een speciale studio op te richten. Een documentaire op Disney Plus toont de geschiedenis erachter.

Aanvankelijk was de studio bedoeld om de films van Lucas vorm te geven. Tussen Star Wars-films in had de studio echter niet veel te doen, dus mochten Lucas’ vrienden gebruik maken van de technische kennis bij ILM.

Die technische kennis ging allerlei kanten uit: de eerste motion-controlled camera was bijvoorbeeld bij ILM te vinden. Het woord ‘morphen’ vonden ze uit om een scène uit de film Willow te beschrijven. De eerste computer-gegeneerde karakters? Achtereenvolgens ontwikkelde ILM de glas-in-lood-man uit Young Sherlock Holmes, T-1000 uit Terminator 2, Caspar het spook en de dieren uit Jumanji.

Of je nu naar Star Wars, Star Trek, Terminator, Jurassic Park, Indiana Jones, E.T., The Neverending Story, The Goonies, The Avengers of een andere film kijkt: in al die films verzorgt ILM de special effects. Wil je een kijkje achter de schermen of meer inzicht in hoe ze deze beelden op je scherm krijgen? Zet dan zeker de documentaire Light & Magic op Disney+ eens op.

Nog geen lid van de streamingsdienst? Je kan al beginnen kijken voor €8,99 per maand. Indien je meteen een jaarlijks abonnement neemt betaal je €89,90. Met andere woorden: je krijgt twee maanden gratis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business