Nieuws

Samsung Galaxy Z Flip 5 krijgt twee coverschermen

Samsung Galaxy Z Flip 5
© Unsplash
Samsungs Galaxy Z Flip 5 krijgt naar verluidt een veel groter coverscherm dan zijn voorganger. De vouwbare klaptelefoon zou zelfs twee schermen meekrijgen op de cover.

Het plooibare segment zet dit jaar volop in op de coverschermen. OPPO’s Find N2 Flip bevat tot op heden het grootste coverscherm, met een 3,26-inch diagonaal. Motorola lijkt die kroon wel over te gaan nemen met zijn nieuwe Razr-smartphone, dat een coverscherm krijgt ter grootte van één helft van de achterzijde. Ook bij Samsung zitten ze niet stil, meldt SuperRoader. De geruchtenverspreider verkondigt dat de Galaxy Z Flip 5 twee coverschermen bevat.

Twee coverschermen

Het eerste coverscherm bevindt zich volgens de geruchten naast de camera’s. Dit scherm lijkt nog het meest op het kleine 1,1-inch coverscherm van de OG Galaxy Z Flip. Dit scherm toont volgens de geruchten onder meer de tijd, het batterijpercentage en AR-emoji’s. Op de gedeelde renders van de Z Flip 5 zien we vlak onder dit kleine paneel een het tweede, 3,4-inch grootte coverscherm.

Samsung Galaxy Z Flip 5
Beeld: SuperRoader

De beelden tonen een scherm dat bijna de volledige breedte van de achterzijde in beslag neemt, en doorloopt tot vlak boven het scharnier. Hoe gebruikers dit scherm exact kunnen gebruiken is op dit moment nog ongeweten. Mogelijk hergebruikt Samsung het widgetsysteem van de huidige Galaxy Z Flip-toestellen, waarmee je onder meer direct je kalender kan bekijken. Het lijkt er niet op dat je het coverscherm met de reguliere Android-interface kan gebruiken, zoals wel kan op Razr-toestellen.

Waterdruppel-scharnier

SuperRoaders’ renders geven ons ook een eerste blik op de behuizing van de Galaxy Z Flip 5. De zijkanten lijken alvast niet meer afgerond en zijn net als op de meest recente iPhones vlak vormgegeven. Aan de hoeken lijkt het toestel wel meer afgerond dan zijn voorganger, de Z Flip 4. In het frame vinden we – net als bij zijn voorgangers – de powerknop met geïntegreerde vingerafdrukscanner.

Een belangrijk kenmerk van de nieuwe Z Flip 5 is ook zijn waterdruppel-scharnier. Die kennen we al van onder meer de Razr en Find N2 Flip en heeft als voornaamste voordeel dat de vouwnaad van het plooibare scherm minder zichtbaar wordt. Aan de buitenkant zie je dit voornamelijk terug aan dat de Flip vlak kan dichtvouwen en er dus ook geen vuil tussen de schermdelen kan komen.

Eerste specificaties

Over het toestel an sich is verder niet ontzettend veel bekend. Verwacht wordt dat de telefoon wordt aangedreven door Qualcomms For Galaxy-versie van de Snapdragon 8 Gen 2. Ook krijgt het toestel mogelijk een IPX8-classificatie, waardoor hij dus waterbestendig is. Stofbestendig is hij niet, maar een echte verrassing is dat voorlopig niet met zijn plooibare structuur.

De lancering van de Galaxy Z Flip 5 laat vermoedelijk nog op zich wachten tot augustus. Normaliter lanceert Samsung zijn vouwbare Z Flip en Z Fold-modellen in aanloop naar IFA in Berlijn. Tijdens het Unpacked-evenement mogen we ditmaal mogelijk ook de Galaxy Watch 6 verwelkomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business