Nieuws

WhatsApp laat je weldra berichten vastpinnen

WhatsApp
Binnenkort kun je berichten vastpinnen in WhatsApp. Dat weet WaBetaInfo, de functie wordt alvast in de Android-bèta getest.

WhatsApp test het vastpinnen van berichten in bètaversie 2.23.7.3 voor Android. Op iOS kun je het vastpinnen van berichten vooralsnog niet testen. Degenen die de functie zien verschijnen in de bèta kunnen volgens de website individuele berichten vastzetten bovenaan het gesprek. Het is niet bekend of binnen één gesprek ook meerdere berichten vastgezet kunnen worden.

Berichten die eenmaal zijn vastgepind, verschijnen volgens WaBetaInfo in een witte strook bovenaan het scherm. Je kan het bericht direct voor je halen door op die melding te klikken.

Intussen blijft ook ongeweten of de vastgepinde berichten voor alle deelnemers zichtbaar zijn. Voor groepsgesprekken kan zo’n vastgepind bericht van grote waarde zijn. Telegram-admins gebruiken de functie bijvoorbeeld vaak om huisregels voor het groepsgesprek vast te pinnen. Voor een persoonlijk gesprek hoeft het tegelijk niet zo te zijn dat beide kanten een bericht zo belangrijk vinden dat het op polepositie moet staan. Uiteraard kun je zo’n bericht dan ook als favoriet bewaren, maar een bericht vastzetten is voor sommigen mogelijk nog net wat overzichtelijker.

Uitrol naar bètaversies

Vooralsnog blijven we dus achter met meer vragen dan antwoorden. Voor Android-gebruikers zit de functie alvast in de pijplijn. Degenen met de bètaversie kunnen de vastgepinde berichten mogelijk al op korte termijn verwachten. Zit je op de stabiele versie, dan laat de uitrol vermoedelijk nog wel een aantal weken of zelfs maanden op zich wachten.

Of de werking bij de definitieve uitrol gelijk is aan de beelden die WaBetaInfo deelt, hangt uiteraard af van de bètatesten. Neem de gedeelde informatie dus nog met enige korrels zout en wacht gerust op de stabiele uitrol.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business