Nieuws

WhatsApp op iOS krijgt exclusieve kopie-functie

WhatsApp
© Unsplash / WhatsApp
WhatsApp heeft een nieuwe iOS-exclusive functie toegevoegd aan zijn berichtendienst. Gebruikers op iOS kunnen hiermee tekst uit afbeeldingen kopiëren.

WhatsApp publiceerde de update inmiddels in de App Store voor iOS-apparaten. Met die update kan je dus tekst kopiëren uit afbeeldingen, schrijft WaBetaInfo. Eerder verscheen de functie al in de betaversie van WhatsApp met versienummer 23.1.0.73. Gebruikers van de stabiele versie mogen er nu ook mee aan de slag. Meta rolt de benodigde update momenteel uit naar iOS. Je herkent die update aan versienummer 23.5.77.

iOS 16 is een vereiste

Een bijkomende vereiste is dat je toestel op iOS 16 (of hoger) draait. De chatapp gebruikt namelijk een API die Apple in iOS 16 introduceerde om tekst uit WhatsApp-afbeeldingen te laten kopiëren. Dit is overigens zonder die update al mogelijk in iOS’ galerij-app, en komt dus ook naar WhatsApp.

Wil je tekst kopiëren uit een afbeelding? Als iOS tekst kan uitlezen van een afbeelding dan toont WhatsApp bij die foto’s rechtsonder een tekstherkennings-icoon. Met de ‘Kopieer alles’-knop kun je vervolgens alle tekst van de afbeelding kopiëren. Het is ook mogelijk om enkel een gedeelte te kopiëren.

Overigens werkt de functie niet in verdwijnende afbeeldingen die je slechts éénmaal kan bekijken. De afbeelding moet dus in je WhatsApp-galerij staan om de tekst eruit te kunnen kopiëren. Verder werkt dit enkel voor afbeeldingen; tekst kopiëren uit video’s, ook van stilstaande beelden, is niet mogelijk.

Exclusieve WhatsApp-functies

Tekst kunnen kopiëren uit afbeeldingen is alvast niet de eerste iOS-exclusive voor WhatsApp. Eerder bleek nog dat WhatsApp een stickermaker had toegevoegd aan de iOS-versie van WhatsApp. Ook voor die functie moet je vooralsnog gebruikmaken van een iOS-toestel.

Dat Meta zulke functies exclusief voor iOS ontwikkelt, wijst overigens niet op desinteresse van Meta voor Android-toestellen. WhatsApp gebruikt hiervoor simpelweg API’s en andere functies die niet op Android aanwezig zijn. Het is goed mogelijk dat Google zulke functies wel toevoegt aan Android en je er als Android-gebruiker in de toekomst alsnog van kan genieten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business