Nieuws

“Immersive View” sneller naar meer steden dan verwacht

Snelheid beperken met Google Maps
Immersive View laat je rondkijken in steden alsof je er zelf rondloop. De functie-uitrol lijkt sneller te gaan dan verwacht.

Zin om een reis te plannen, maar weet je niet waartoe? Waarom neem je dan niet eerst een kijkje op locatie, vanuit je luie zetel? Met Immersive View in Google Maps kan het ondertussen, al zul je de reislocaties wel moeten beperken.

‘Immersive View’ werd vorige maand aangekondigd als een van de nieuwe functies in Google Maps. Ze staat het toe om, met je telefoon, ergens een bezoekje te brengen. Wil je graag naar Londen of Tokyo, maar heb je de tijd er niet voor of zijn tickets te duur? Met de speciale weergave kan je in de steden rondkijken voor je er zelf in aankomt.

De functie wordt ondersteund door AI: die neemt, naast satellietbeelden, een heleboel ‘platte’ beelden uit Google Streetview. Dankzij een geavanceerde AI-techniek kan Google 3D-modellen genereren van deze beelden.

Van trekpleisters naar hele steden

Aanvankelijk begon de functie vrij klein: gebruikers konden aanvankelijk slechts een aantal trekpleisters digitaal bezoeken. De Big Ben in London of de Empire State Building kon je zo helemaal verkennen vanop je telefoon. Gaandeweg voegde Google ondersteuning toe voor meer en meer van die trekpleisters, zoals de Acropolis in Griekenland. In februari dit jaar kondigde de zoekmachinegigant uiteindelijk aan dat de functie ook voor steden beschikbaar zou komen.

Aanvankelijk werd daar verteld dat Londen, Los Angeles, New York, San Francisco en Tokyo in aanmerking kwamen om als eerste “Immersive View” te krijgen. Niet alle gebruikers slagen er in om die immersieve weergave op hun scherm te krijgen. Het lijkt erop dat de functie niet enkel naar steden moet komen, maar ook nog naar gebruikers.

Een gebruiker die al wél gebruik kon maken van de nieuwe Google Maps-functie toont op Reddit een beeld van The London Eye. Daarbij duidt hij aan dat er ook voor Berlijn een immersieve weergave beschikbaar is. Aangezien die stad vorige maand niet genoemd werd door Google, doet dat vermoeden dat de uitrol heel wat sneller verloopt dan eerst gedacht.

Immersive View gebruiken

Je kan de immersieve weergave gebruiken door de naam van een stad of trekpleister – bijvoorbeeld Londen, The British Museum of San Francisco – in Google Maps in te geven. Eenmaal je de zoekopdracht ingeeft zal er een informatie-kaart verschijnen onderaan het scherm. Indien ‘Immersive View’ beschikbaar is, zal je de term zien staan op de eerste foto.

Linksonder verschijnt de Immersive View. Voor het British Museum lijkt deze al beschikbaar te zijn, maar de vermelding “immersive view” staat er (nog) niet bij.

Let wel op: gebruik de functie best niet met je mobiele data ingeschakeld. Immersive view is namelijk absoluut niet zuinig op het netwerk. Na een halfuurtje rondkijken zou je er al gauw 2 GB aan mobiele data doorgejaagd hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business