Nieuws

Dell vereenvoudigt OptiPlex-aanbod

Dell OptiPlex Micro
Dell maakt komaf van alle verschillende, soms ook verwarrende, modelnummers in het OptiPlex-gamma. Je kan de pc's nu volledig naar wens configureren.

Voorheen kon je bij Dell nog kiezen uit verschillende Dell OptiPlex-reeksen, waaronder de 3000 en 7000, die dan ook steeds weer onderverdeeld werden in Micro, SFF en Tower-varianten. Daar maakt Dell nu komaf mee: de verschillende modelreeksen verdwijnen in de prullenbak. Voortaan kies je uit het type behuizing (Micro, SFF of Tower) en configureer je die desktops naar hartenlust.

Klanten hoeven dus ook geen rekening meer te houden met modellen die ‘niet-configureerbaar’ zijn. Elk model kan voortaan namelijk zelf worden samengesteld. Aan de basis van de configuraties liggen voortaan steeds Intel Core-processoren van de dertiende generatie. Op de Micro-modellen ben je op dit moment beperkt tot processoren met een maximaal stroomverbruik van 35 watt; volgens Dell zal de Micro leverbaar met processoren tot de Core i9. Voor de SFF en Tower-behuizingen geldt deze 35 watt beperking dan weer niet.

Dell OptiPlex

Voor de Micro-variant stelt Dell maximaal 64 GB DDR5-geheugen beschikbaar, terwijl de grotere SFF en Tower-varianten via de configuratietool geüpgraded kunnen worden tot 128 GB DDR5. Kies je de Tower-behuizing, dan krijgt de Intel Core i9 een maximale TDP van 125 watt. Ook kun je daarop een Nvidia Geforce RTX 3070 GPU kiezen met 8 GB GDDR6-geheugen.

Nieuwe 24” OptiPlex all-in-one

Tegelijk met het vereenvoudigen van de OptiPlex-lijn, komt het merk ook met een nieuwe all-in-one OptiPlex. De 24” AIO kreeg een nieuw ontwerp en krijgt volgens de specificatielijst de beschikking over maximaal 64 GB DDR5-geheugen, net als de Micro-variant. Ook hier keert de Intel Core i9 terug als rapste processor. Voorop de AIO vind je nog de 5 MP-webcam met IR-functionaliteit. Je kan ‘m zo ook inzetten als Windows Hello-inlogmethode. Uiteraard is er ook een microfoon aanwezig, zodat je de AIO zonder extra accessoires kan inzetten voor videogesprekken.

Dell meldt tot slot dat alle OptiPlex-desktops, met uitzondering van de AIO, dezelfde bios krijgen. Op alle varianten is voortaan ook vPro aanwezig, wat de desktops gemakkelijker te beheren maakt.

Per direct leverbaar

Zowel de nieuwe OptiPlex Micro, SFF en Tower-computers, als de 24-inch all-in-one computer zijn per direct verkrijgbaar via Dell. De prijzen starten aan 1.090 dollar voor de Micro-pc’s, 1.115 dollar voor de SFF en voor 1.215 dollar krijg je de basisversie van de Tower-variant.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business