Nieuws

The Muppets krijgen eigen serie op Disney Plus

The Muppets Mayhem band
Fans van de Muppets opgelet: later keren de bandleden terug in The Muppets Mayhem. De spin-off vormt een eerbetoon aan de oorspronkelijke band uit de jaren ‘70.

Het is al een flinke tijd geleden dat de Muppets een eigen serie kregen. In 2015 was de band te zien in ‘The Muppets’, een serie opgenomen in de stijl van The Office, gericht op Kermit, Miss Piggy en de andere bandleden. Nu keren ze dus terug in een spin-off genaamd The Muppets Mayhem. In de nieuwste serie ligt de nadruk voor het eerst meer op de andere bandleden, waaronder Animal en Dr. Teeth.

Het verhaal van The Muppets Mayhem draait om het leven van de oude schoolband in de moderne tijd en een aansluitende manier van muziekproduct. Zoals gewoon bij de Muppets staat comedy voorop, dat is ook anno 2023 niet gewijzigd. Eveneens ongewijzigd zijn de karaktertrekken van de bandleden, al laat co-creator Adam F. Goldberg wel doorschijnen dat het vooral gaat om herkenning. “Mensen herkennen ze (de Muppets, nvdr.), maar we hebben de vrijheid om hun achtergrondverhaal in te vullen en te doen wat we willen”, zegt Goldberg.

Over de invulling van de serie is gekend dat de eerste helft van de serie gericht is op meer klassieke rocknummers, terwijl de band vanaf de tweede helft op zoek gaat naar zijn eigen stem. Ze willen een eigen album opnemen en krijgen daarbij menselijke ondersteuning van aspirerend producer Nora, socialmediainfluencer Chaudry (zus van Nora) en Tahj Mowery als de grootste fan van The Electric Mayhem.

Onderweg spelen obstakels binnen de band ook een rol van betekenis. De bandleden willen dicht bij zichzelf blijven, maar tegelijk geliefd zijn bij iedereen. De vraag is dan: kunnen ze daar een balans in vinden, zonder zichzelf (en vooral ook elkaar) te verliezen?

Serie voor Disney Plus

Wanneer The Muppets Mayhem op Disney Plus verschijnt is vooralsnog niet bekend. Dat de co-creators het verhaal durven delen betekent vermoedelijk dat het wachten er bijna op zit.

In de tussentijd kun je alvast allerlei andere Muppets-content op Disney Plus bekijken om je op de spin-off voor te bereiden. Abonneer je dan zeker en vast op de streamingsdienst (als je geen abonnement hebt op Disney+). Je kan al beginnen kijken voor €8,99 per maand. Indien je meteen een jaarlijks abonnement neemt betaal je €89,90. Met andere woorden: je krijgt twee maanden gratis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business