Nieuws

Nieuwe watchOS-update voorkomt uitschakelen van wekker

watchos 10
©
Slaap jij ook wel eens met een Apple Watch rond je pols als wekker? De nieuwste update zorgt ervoor dat jij je niet meer kan overslapen.

Apple komt met de WatchOS 9.4-update met een oplossing voor een wel heel specifiek probleem over de brug. Nogal wat mensen slapen met hun slimme horloge om en gebruiken het toestel meteen als wekker. De functie is erg handig voor wanneer je partner bijvoorbeeld wat langer in bed wil blijven liggen. Onvoorzien was echter dat nogal wat Watch-dragers ook langer dan bedoeld tussen de lakens bleven liggen.

Nooit meer overslapen

Het is op een Apple Watch namelijk mogelijk om geluiden te dempen door je smartwatch te bedekken. Blijkt dat heel wat gebruikers ’s nachts hun horloge bedekken, waarvoor de functie geactiveerd wordt. Of het nu het laken, het kopkussen of je eigen hand is, de uitkomst blijft hetzelfde: de wekker gaat niet af en je overslaapt jezelf.

In WatchOS 9.4 zorgt Apple er echter voor dat zoiets niet meer kan voorvallen. Reguliere alarmen zullen wel nog gedempt kunnen worden door het scherm te bedekken. Voor de specifieke wekker voor slapen en opstaan zal dat niet meer het geval zijn.

Apple Watch bijwerken

WatchOS 9.4 zou begin april naar Apple-horloges moeten komen. De precieze datum kan van toestel tot toestel verschillen, al kan je zelf al wel op zoek gaan naar de update. Dat kan door door te klikken naar “Instellingen > Algemeen > Software-update”.

Nog geen nieuwe update beschikbaar? Controleer dan over een paar dagen opnieuw.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business