Nieuws

IGN: gamingbeurs E3 mogelijk geannuleerd

E3 2022 logo
© ESA
Voor het eerst sinds 2019 zou er dit jaar weer een fysieke editie van E3 plaatsvinden. Mogelijk komt het nu alsnog niet zover nu ook Sega en Tencent wegblijven.

Wat de eerste fysieke beurs sinds 2019 had moeten worden, lijkt uit te monden in een fiasco voor de organisator, ESA (Entertainment Software Association). Microsoft, Nintendo en Sony lieten eerder dit jaar al weten weg te blijven bij gamingbeurs E3. Van andere bedrijven in de sector was toen nog niet bekend of ze fysiek aanwezig zouden zijn. Ubisoft hield in februari vol een eigen stand neer te zetten, maar kwam daar deze week alsnog op terug.

IGN stelt dat Sega en Tencent zich inmiddels bij dat rijtje hebben gevoegd. Voor het Chinese Tencent gaat het specifiek om gamebedrijf Level Infinite. Opvallend is dat die ontwikkelaar wel aanwezig is op Play Days, een gamingevent dat gelijktijdig met E3 plaatsvindt. Of de andere bedrijven ook naar dat event gaan en E3 overslaan, is niet geweten.

Organisator ESA hield in januari vol dat een reeks AAA-gamebedrijven op de beurs aanwezig zouden zijn. Onbekend of die claim standhoudt na de recente aankondigingen. Intussen rijst ook de vraag wat de reden is achter het wegblijven van de eens immens populaire gamingbeurs.

IGN meldt dat bedrijven zich alvast in de steek gelaten voelen door de organisator en onvoldoende beeld krijgen bij de opzet van de beurs. Een van de potentiële deelnemers zou hebben gezegd dat “iedereen wacht op de eerste die springt, maar dat niemand het aandurft de sprong te wagen.”

Streep door E3 in 2023

Dat zoveel deelnemers zich terugtrekken of niet eens interesse tonen, zou inmiddels ook bij ESA zijn binnengekomen. Geruchten doen daarom de ronde dat de organisator een streep wil zetten door E3 2023. Na het nieuws van maandag heeft een bron met kennis over het event tegen IGN gezegd dat “de show op geen enkele manier zou kunnen plaatsvinden”.

Een officiële afkondiging van de gamingbeurs is nog niet uitgestuurd. Neem de gelekte details dus nog met enige korrels zout.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business