Nieuws

iPhone-gebruikers Google Fi kunnen eindelijk 5G gebruiken 

Google Fi
Wie een Google Fi-abonnement gebruikt voor zijn iPhone, krijgt binnenkort wat meer opties. Zo kondigt de zoekreus eindelijk 5G-ondersteuning aan.

Tot nog toe waren Google Fi-klanten met een iPhone beperkt tot LTE (4G), maar ze krijgen nu eindelijk toegang tot de snellere netwerkstandaard, zo meldt 9to5Google.  

Volgens Googles eigen documentatie moeten iPhone-gebruikers eerst hun firmware updaten naar iOS 16.4, dat eerder deze week verscheen. 5G werkt ook alleen op de nieuwste iPhones en ondersteuning gaat terug tot de iPhone 12 of jonger. 5G activeren nadat je iOS geüpdatet hebt, is niet zo moeilijk. Daarvoor ga je naar Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data. Daar selecteer je simpelweg 5G.  

Google Fi mikt op Android 

Dat het zolang geduurd heeft voordat Google 5G-ondersteuning kon uitrollen voor iPhonegebruikers, heeft zo zijn redenen. In de eerste plaats is de Google Fi-ervaring beter en meer gericht op Androidtoestellen. Google leek er dan ook een prioriteit van te maken om de dienst te optimaliseren voor het besturingssysteem waar ook zijn eigen Pixel-telefoons op draaien.  

iPhonegebruikers moesten ook jaren wachten op de ingebouwde VPN-features van Google Fi en eSim-ondersteuning. Bovendien moesten iPhoneklanten de MMS-instellingen handmatig configureren om fatsoenlijk te kunnen sms’en. Maar als je als iPhone-gebruiker om een of andere reden toch gebruik wil maken van Google Fi (eventueel als secundaire provider), dan is er nu dus eindelijk een snellere dataverbinding via 5G. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business