Nieuws

Github moet identiteit vrijgeven van dader die broncode Twitter lekte

GitHub
Github moet de identiteit van de gebruiker die de broncode van Twitter deelde bekendmaken. Dat heeft de rechter in Californië beslist.

Eerder dit jaar belandde de broncode van Twitter op het programmeursplatform Github. Het sociale medium stapte naar de rechter en eiste dat Github de identiteit onthulde van de gebruiker die de code deelde. De rechtbank in het noordelijke district van Californië oordeelt nu dat Github moet voldoen aan de eisen van Twitter. Dat meldt The New York Times

Github kreeg een dagvaarding opgelegd die het platform ertoe dwingt om de identiteit te onthullen van de gebruiker ‘FreeSpeech Enthusiast’. Het gaat daarbij om naam, adres, telefoonnummers, e-mailadres, socialmediaprofielen en IP-adressen “die met de gebruiker geassocieerd zijn”, luidt het.

Is misnoegde werknemer dader? 

Nog volgens de Amerikaanse krant heeft de directie van Twitter al zijn vermoedens om wie het gaat. Mogelijk heeft een misnoegde werknemer (die al dan niet samen met duizenden anderen ontslagen werd onder het nieuwe regime-Musk) de broncode gelekt. Als Github de gegevens overmaakt aan Twitter, zal het snel duidelijk worden of die theorie klopt. 

Bovenop de eis om de identiteitsgegevens van de betrokkene over te maken, moet Github ook nagaan wie de broncode “gepost, geüpload, gedownload of bewerkt heeft”. Github krijgt tot 3 april de tijd om dat te doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business