Nieuws

Nieuw patent plaatst touchscreen op AirPods-doosje

Apple AirPods Lite
Apple patenteert wel vaker nieuwe technologieën om ze al dan niet in hun producten te integreren. Het nieuwste patent brengt een display naar de AirPods.

Een nieuwe uitvinding van Apple zorgt er binnenkort misschien voor dat je AirPods een eigen scherm krijgen. Apple diende een patent in bij het US Patent & Trademark Office dat de nieuwe technologie beschrijft. Met het touchscherm op het AirPods-doosje moeten gebruikers Apple Music, Apple TV+, Maps en meer apps bedienen.

Vandaag de dag is het doosje bij draadloze oortjes eerder bijkomstig. Belangrijk is vooral dat het doosje voldoende batterijlading heeft om de oortjes een aantal keren vol te laden en dat de oortjes er mooi in passen. Het lijkt er echter op dat Apple dat in de toekomst wil gaan veranderen hoe we naar dat doosje kijken.

Een scherm voor je AirPods

In de ogen van Cupertino zou het doosje binnenkort namelijk ook kunnen dienen om je AirPods mee te bedienen. Een touchscreen op het doosje zou dan de bediening op de smartphone en oortjes die we vandaag kennen verder ondersteunen.

Opmerkelijk is dat Apple in het patent meerdere versies van de AirPods-doosjes omschrijft. Het apparaat zou volgens het patent sowieso een scherm krijgen, al verschilt de invulling hiervan. De interne onderdelen die zo’n nieuw doosje extra zou kunnen meekrijgen zijn als volgt:

  • Aanraakgevoelig oppervlak
  • Motors voor ‘tactiele feedback’
  • Bewegingssensoren
  • Geluidskaart

Verder toont Apple met een aantal tekeningen wat voor gebruik zo’n touchscreen kan hebben. Voor de hand liggend is het gebruik met audio-applicaties als Apple Music en Apple Books, waarin gebruikers audioboeken kunnen luisteren. Integraties met de weer-app en Apple Maps lijken echter ook op het menu te staan. Gebruikers zouden dan informatie uit die apps op hun AirPods-doosje te zien krijgen.

Of Apple de technologie ook daadwerkelijk gaat gebruiken is maar de vraag. Het bedrijf patenteert wel vaker nieuwe technologieën waarvan niet duidelijk is of we ze ooit in levende lijve zullen zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business