Samsung stopt met updates voor Galaxy S10 (Plus)

Samsung oledscherm One UI 6.1 oplossing
© Unsplash
Het is gedaan met software-updates voor de Samsung Galaxy S10, S10 Plus en Galaxy A50. Vier jaar na de release loopt de updatetermijn ten einde.

Fabrikanten van Android-telefoons houden vaak strakke updatetermijnen aan. Als zo’n termijn dan is verlopen, stoppen ze daarna vrijwel direct met het uitrollen van updates. Zo ook bij de Galaxy S10 en Galaxy A50, die na de beveiligingsupdate van april geen nieuwe software-updates ontvangen. Dat meldt GalaxyClub op basis van Samsungs update-webportaal.

Via het webportaal is steeds de updatestatus van eender welke Samsung-telefoon te volgen. Tot op heden kregen de Galaxy S10, S10 en Galaxy A50 éénmaal per kwartaal beveiligingspatches, maar die ondersteuning lijkt te zijn afgelopen. Samsung heeft de toestellen per abuis van de website gehaald. Voor de drie telefoons geldt dat ze ieder in februari 2019 zijn uitgebracht en dus vier jaar actief zijn ondersteund door de Zuid-Koreaanse technologiegigant.

Samsung lanceerde de Galaxy S10 en S10 Plus met Android 9 en verzorgde daaropvolgend updates naar Android 10, Android 11 en Android 12. Het A-serie toestel ontving twee updates, naar Android 10 en 11.

Samsung Galaxy S10 5G

Frappant is dat Samsung één model uit de Galaxy S10-serie langer lijkt te ondersteunen. De Galaxy S10 5G staat namelijk nog wel in het updateportaal, terwijl dat model eveneens in februari 2019 op de markt werd gebracht. Overigens vind je bij de kwartaalupdates ook nog de Galaxy S10 Lite, maar die telefoon werd pas op 3 januari 2020 uitgebracht. Voor die telefoon geldt dan ook dat er tot aan begin 2024 beveiligingsupdates worden uitgerold.

Samsungs Galaxy S20-serie begaat volgend jaar hetzelfde lot. Eigenaren van de Galaxy S21-serie (en daaropvolgende Galaxy S-modellen) zien het einde van de update-ondersteuning nog wat verder in de tijd opgeschoven worden. Zij ontvangen in 2025 de laatste Android-upgrade en krijgen tot 2026 beveiligingspatches toegezonden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business