Nieuws

Apple laat gebruikers AirPods bijwerken in de winkel

Apple AirPods Pro 2
Een nieuwe firmware-update voor je AirPods zou de oortjes beter moeten maken. Alleen moet je hem dan wel kunnen installeren.

Apple stuurde vandaag een nieuwe firmware-update uit voor zijn AirPods, AirPods Pro en AirPods Max in Amerika. Vermoedelijk komt een soortgelijke firmware-update binnenkort ook onze kant uit. Dat is goed nieuws voor wie de update kan installeren. Mensen die wel AirPods in huis hebben, maar geen ander Apple-apparaat, vallen hierbij jammerlijk uit de boot.

AirPods en hun firmware

Om de nieuwe firmware-update te installeren kan je bovendien zelf niets doen. De update wordt vanaf een iPhone, iPad of Mac die met internet verbonden is verstuurd naar de AirPods. Die krijgen de update dan automatisch. Staat er een nieuwe update in de wachtrij en wil deze maar niet automatisch installeren? Daar kan je niets tegen doen. Het is onmogelijk om zelf een update te forceren – en al helemaal niet als je geen andere Apple-apparaten in huis hebt.

Dat je AirPods op een bepaalde firmware-versie vastlopen en daarna niet meer automatisch bijwerken, kan ook gebeuren. De meest recente firmware-versies voor AirPods zijn als volgt:

  • AirPods (1ste generatie): 6.8.8
  • AirPods (2de en 3de generatie): 5B59
  • AirPods Pro (1ste generatie): 5B58
  • AirPods Pro ( 2de generatie): 5B59
  • AirPods Max: 5B59

Controleren op welke firmware-versie je AirPods zitten kan via het Bluetooth-menu van je Apple-apparaat. Daarvoor navigeer je naar de lijst met beschikbare Bluetooth-apparaten en klik je op het blauwe info-pictogram rechts van de AirPods. In het daaropvolgende venster kan je naar beneden scrollen om de firmware-versie te raadplegen.

Bijwerken in de winkel

Die luxe hebben AirPods-eigenaars met een Windows-computer of Android-telefoon niet. Om iets of wat tegemoet te komen aan die gebruikers voorziet Apple nu toch een manier om de firmware van je oortjes of koptelefoon bij te werken. Die oplossing deelt de iPhonefabrikant alvast mee op de Amerikaanse supportpagina: ga naar de winkel en laat je oortjes daar bijwerken.

Uitgelicht artikel Apple AirPods Lite Nieuw patent plaatst touchscreen op AirPods-doosje

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business