Nieuws

Meta opent metaverse voor jongeren met ‘Horizon Worlds’

metaverse
Meta opent de deuren van de metaverse voor jongeren. De digitale leefwereld wordt nu toegankelijk voor 13- tot 17-jarigen jaar uit de V.S. en Canada.

In de komende paar weken zullen jongeren uit de V.S. en Canada toegang krijgen tot Meta’s metaverse ‘Horizon Worlds’. Daarin kunnen jongeren samenkomen in een virtuele leefwereld en verschillende games spelen. De toegang wordt gradueel uitgerold. Op die manier wil Meta zijn veiligheidsmaatregelen evalueren en bijsturen waar nodig.

Veiligheidsmaatregelen zijn er in eerste instantie dan ook heel wat. Jongerenprofielen in ‘Horizon Worlds’, zoals de virtuele leefwereld van Meta heet, zullen standaard in een privé-modus ingesteld zijn. Anderen metaverse-bezoekers zullen dan ook hun locatie of hun huidige status niet kunnen zien. Alle metaverse-content wordt bovendien gelabeld zodat bepaald kan worden welke content voor wie gepast is – jongeren zullen geen gebruik kunnen maken van ‘mature’ content. Zelf kunnen ze die content bovendien ook niet produceren.

In de lijst met “mensen die je misschien kent” zullen jongeren ook geen onbekende volwassenen tegenkomen. En hoewel normale gebruikers met elkaar communiceren via een voice chat, zullen jongeren hier gaan last van hebben: de stem van wie je niet volgt, zal vervormd worden. Op die manier wil Meta voor een veilige en verantwoorde metaverse-ervaring zorgen.

Ouders kunnen de metaverse-activiteiten van hun kinderen in het oog houden via de Meta Quest app of het Family Center. Zoals gewoonlijk is het mogelijk om hetgeen je in VR ziet ook naar een extern scherm te projecteren. Ouders kunnen bovendien zien welke persoon wie volgt en ervoor kiezen op een slot op bepaalde apps te zetten.

Meta opent dus de deuren van zijn Horizon Worlds voor jongeren, maar gaat daarbij niet over één nacht ijs. De maatregelen die het bedrijf neemt moeten tegemoet komen aan de zorgen van ouders en verschillende Amerikaanse politici. Daar lopen de zorgen over de impact van sociale media op kinderen de laatste tijd eerder hoog op.

Horizon Worlds

Horizon Worlds is een gratis app voor VR-headsets van Meta. Momenteel is de app enkel beschikbaar in de V.S., Canada, het V.K., Ierland, Ijsland, Frankrijk en Spanje. Over wanneer de applicatie in België beschikbaar is, is niets geweten.

Uitgelicht artikel AR-bril Ray-Ban Meta Meta plant AR-bril met ‘neurale interface’ via smartwatch

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business