Nieuws

WhatsApp voor Android krijgt nieuw emoji-toetsenbord 

WhatsApp
© Unsplash
Meta werkt aan een vernieuwd emoji-toetsenbord voor de Android-app van WhatsApp. Daarmee zal je nieuwe, geanimeerde emoji kunnen versturen.

WaBetaInfo ontdekte de update in de WhatsApp-bèta voor Android 2.23.9.2, die in de Google Play Store verscheen. Het lijkt er dus op dat het toetsenbord van WhatsApp een make-over krijgt, met de nadruk op (bewegende) emoji. Eerder raakte al bekend dat WhatsApp aan nieuwe emotieve figuurtjes dacht. In het vernieuwde emoji-toetsenbord zullen ook andere geanimeerde plaatjes, zoals gifs en stickers, ondergebracht worden. 

Vernieuwd emoji-toetsenbord

Momenteel moet je onderaan het tekstinvoervak van WhatsApp nog op het sticker-icoontje drukken om gifs, emoji en stickers tevoorschijn te toveren. De emoji-optie zal nu een prominentere plek krijgen, bovenaan het toetsenbord. Zoals je op onderstaande screenshot van WeBetaInfo kan zien, kan je met de nieuwe filter sneller het aanbod emoji, gifs en stickers verkennen. Wel hopen we dat Meta de categoriebalk voor de verschillende types emoji behoudt, want in de screenshot lijkt die verdwenen. Het blijft een handige manier om snel een specifieke emoji te bereiken.  

Beeld: WaBetaInfo

Android 5.0 Lollipop niet meer ondersteund 

Tot slot valt uit de nieuwe bètaversie ook nog af te leiden dat WhatsApp binnenkort geen ondersteuning meer zal bieden voor smartphones of tablets die nog op Android 5.0 (of ouder) draaien. Ook grote ontwikkelaars als Meta kunnen namelijk niet oneindig ondersteuning en compatibiliteit blijven aanbieden om op verouderde hardware de beveiliging te garanderen.

Uitgelicht artikel WhatsApp WhatsApp werkt nu op twee smartphones tegelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business