Nieuws

Spider-Man-films met Tobey Maguire nu te zien op Disney Plus

Spiderman
De Spider-Man-films met Tobey Maguire in de hoofdrol zijn na lange tijd beschikbaar op Disney Plus.

De Spider-Man-films met Tobey Maguire in de hoofdrol waren een enorm succes in de vroege jaren 2000. Het waren de eerste Spider-Man-films die op het grote scherm werden uitgebracht sinds de teleurstellende Spider-Man-film uit 1977 en ze werden met open armen ontvangen door het publiek.

De eerste film, uitgebracht in 2002, was een origin-story die het verhaal vertelde van Peter Parker, een gewone tiener die gebeten wordt door een radioactieve spin en superkrachten krijgt. Het verhaal volgt zijn strijd om die krachten te begrijpen en te leren gebruiken om de stad te beschermen tegen kwaadaardige schurken zoals de Green Goblin. De tweede film, uitgebracht in 2004, was nog succesvoller en wordt vaak beschouwd als een van de beste superheldenfilms ooit gemaakt. Het verhaal volgt Peter Parker terwijl hij worstelt met zijn persoonlijke leven. Tegelijkertijd moet hij de stad probeert te beschermen tegen de opkomende dreiging van Dr. Octopus.

De derde film, uitgebracht in 2007, was minder succesvol dan zijn voorgangers en kreeg gemengde beoordelingen van critici. Ondanks de kritiek was de film een commercieel succes en bleef de franchise geliefd bij fans.

Tobey Maguire wordt vaak herinnerd als de eerste Spider-Man op het grote scherm en zijn prestaties werden geprezen door critici en fans. Zijn portrettering van Peter Parker als een timide, maar vastberaden held was geloofwaardig en ontroerend. De Spider-Man-films met Tobey Maguire zullen altijd worden herinnerd als een mijlpaal in de geschiedenis van superheldenfilms en een geliefde klassieker voor generaties fans.

Beschikbaar op Disney Plus

Nu zijn de films beschikbaar op Disney Plus. Hoewel Spider-Man een Disney-merk bij uitstek is, en inmiddels onderdeel van het Marvel Cinematic Universe, lag dat in de jaren 2000 anders. De bewuste Spider-Man-films werden uitgebracht door Sony, dat er dan ook de rechten op nahield. Als extraatje wordt bovendien ook de eerste Amazing Spider-Man-film met Andrew Garfield op de streamingsdienst beschikbaar.

Nog geen abonnee van de streamingsdienst? Je kan al beginnen kijken voor €8,99 per maand. Indien je meteen een jaarlijks abonnement neemt betaal je €89,90. Met andere woorden: je krijgt twee maanden gratis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business