Nieuws

Dit moet je neertikken voor een OnePlus Pad

OnePlus Pad pre-order
© OnePlus
OnePlus heeft dinsdag de retailprijzen van zijn eerste tablet, de OnePlus Pad, bekendgemaakt. De tablet is vanaf 28 april te koop voor 499 euro.

OnePlus opende op 10 mei de Early Bird-fase voor de Pad. Geïnteresseerden konden de tablet vanaf dat moment pre-orderen voor 99 euro. Het openstaande bedrag, 400 euro dus, moeten ze nog voor 28 april betalen. Vanaf 28 april om 11 uur is de tablet beschikbaar als reguliere pre-order. Wel biedt OnePlus nog een extraatje aan voor klanten die vanaf dat punt een bestelling plaatsen. Klanten met een pre-order mogen namelijk kiezen uit twee cadeaus: de Folio Case of OnePlus’ SUPERVOOC 80W-adapter.

Nog geen leverdatum

Vooralsnog doet het merk geen uitspraken over een leverdatum. De nieuwe pre-order-fase lijkt daarmee met name een nieuwe fase voor het peilen van interesse in de tablet. Nochtans verliep de eerste Early Bird-fase volgens OnePlus veelbelovend: na vijf dagen was de tablet al uitverkocht. Dat wil overigens niet meteen zeggen dat het merk ontzettend veel tablets heeft verkocht. Over exacte verkoopcijfers worden namelijk geen uitspraken gedaan.

Galaxy Tab S7 FE-concurrent

Bovendien kunnen klanten vanaf heden kosteloos hun OnePlus Pad pre-order annuleren. Ze zitten dus niet vast aan hun Early Bird-bestelling. Hoeveel klanten hun bestelling behouden is uiteraard de hamvraag. De tablet ligt qua prijsstelling in lijn met Samsungs Galaxy Tab S7 FE (64 GB) en ligt ook in lijn met de prestaties van die tablet. Onderhuids is de OnePlus Pad voorzien van de Dimensity 9000-chipset van MediaTek, gecombineerd met 8 GB RAM en 128 GB opslag. Daarmee is hij dan wel goedkoper dan de Tab S7 FE met dezelfde hoeveelheid opslag – het 128 GB-model van die tablet kost namelijk 549 euro.

Uitgelicht artikel OnePlus 11 Let op: laat Chinese OnePlus 11’s links liggen

Het scherm is wel iets kleiner dan op de Tab S7 FE (11,61-inch tegenover 12,4-inch). Tegelijk ligt de beeldverversing wel hoger, op 144 Hz (S7 FE: 60 Hz). De behuizing biedt ruimte aan een 9.510 mAh batterij die met maximaal 67 watt kan worden opgeladen. Volgens OnePlus voldoende om de Pad in 60 minuten vol te laden. Tot slot biedt de tablet een 13 MP-hoofdcamera en 8 MP-selfiecamera.

Pre-order vanaf 28 april

Degenen die de tablet nog niet hebben besteld, kunnen vanaf 28 april weer bij OnePlus terecht. Ook is de tablet dan verkrijgbaar via Bol.com, Coolblue en Fnac.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business