Nieuws

Quartz wordt nieuwe AI-gezondheidscoach voor Apple Watch 

watchos 10
©
Quartz: dat is de voorlopige naam van de gezondheidscoach, een AI, die Apple aan het ontwikkelen is voor zijn Apple Watch. Die staat gepland voor 2024.

Hoewel Apple-toestellen (onder meer via de Health-app) al inzichten kunnen geven over onze gezondheid, springt Apple nu op de AI-trein. Dat meldt Bloomberg. Quartz moet zich als een slimme, persoonlijke coach gaan gedragen die gepersonaliseerde trainings- en slaapprogramma’s kan creëren en advies geeft over onze voeding. Naar verluidt zouden iPhone- en Apple Watch-gebruikers die de AI willen gebruiken zich wel moeten aanmelden voor een betalend abonnement. 

Quartz belooft de Health-app ook een stuk slimmer en bruikbaarder te maken. Gezondheid (Health) komt volgens ingewijden eindelijk naar de iPad, met de release van iPadOS 17, die dit jaar gepland staat. Via de app zal het mogelijk worden om je gemoedstoestand te monitoren (aan de hand van vragen over hoe je dag verloopt). Volgens geruchten mikt Apple op een soort dagboek, naar het voorbeeld van Day One. Verder zal je in Health mogelijk oogproblemen kunnen opvolgen. 

Quartz en mixed reality 

Apple heeft voorlopig nog niet gereageerd op de geruchten en of de voorspellingen kloppen. De kans is groot dat de techreus uit Californië tijdens de WWDC op 5 juni met het een en ander zal uitpakken. Daarbij hoort ook een mixed-reality-headset. Ook die kan op gezondheid gaan focussen, met Fitness+ en een tool voor meditatie. 

Op termijn moet Health de go-to app worden voor wie zijn gezondheid nauwlettend wil opvolgen en Apple mikt ook op een publiek dat anders zou betalen voor een menselijke coach om hun gewoontes bij te spijkeren. Het idee van een AI als coach borduurt voort op de grote nadruk op gezondheid die de iPhonemaker legde voor zijn Apple Watch. Apple hoopt wellicht dat wie tot nog toe op zijn honger bleef zitten (wat de Apple Watch betreft) niet zo snel meer overschakelt naar Android.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business