Nieuws

watchOS 10 brengt meer widgets naar Apple Watch 

watchos 10
©
Apple zou voor watchOS10 een prominentere invulling geven aan widgets. Informatie van apps zou op die manier een plek krijgen in alle watchfaces.

Technologiespecialist Mark Gurman komt met dat gerucht in zijn nieuwsbrief voor Bloomberg. Er komt volgens hem niet alleen een diepere integratie van widgets in watchfaces, met een druk op de grote fysieke knop nagiveer je in watchOS10 mogelijk niet meer naar het scherm met apps, maar naar een overzicht van widgets.  

watchOS10 met ingrijpende update 

Het gaat dus om een best ingrijpende verandering van het besturingssysteem voor Apple-watches. Daarom is het nieuws wel nog onder voorbehoud. De focus op apps lijkt dus te verschuiven naar eentje op integratie van gebruiksinfo via widgets. Daarmee lijkt Apple meer te neigen naar de werkwijze in iOS en iPadOS, en ook wel met de Siri-watchface (sinds watchOS 4). Bovendien zouden gebruikers straks widgets kunnen stapelen, net zoals dat al op iPhones en iPads kan. 

WatchOS krijgt zo voor het eerst sinds jaren een echte grote update, als de informatie van Gurman blijkt te kloppen. Doorgaans geldt de techgoeroe wel als een betrouwbare voorspeller van updates. Apple volgde die denkpiste al in het begin, met zijn Glances. Maar die widgets zijn al enkele jaren uit beeld verdwenen op Apple Watches. 

Uitgelicht artikel watchos 10 Nieuwe watchOS-update voorkomt uitschakelen van wekker

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business