Kijktip: live-actionversie van Mulan op Disney+

Disney Plus
© Disney
Voor fans van de Mulan is er een live-actionremake van de populaire film te zien op Disney+. De film verschilt echter grondig van de animatiefilm.

Een van de populairste films op Disney+ is momenteel de live-action remake van de animatiefilm ‘Mulan’. De film vertelt het verhaal van de jonge Hua Mulan, die zich voordoet als man om in het leger van de keizer te vechten tegen de indringers uit het noorden.

De film is visueel indrukwekkend en biedt een modernere kijk op het klassieke verhaal. Hoofdrolspeelster Liu Yifei geeft een sterke vertolking van Mulan en wordt ondersteund door een uitstekende cast, waaronder Jet Li en Donnie Yen.

Een interessant aspect van de film is dat er geen liedjes in zitten, wat wel het geval was in de animatiefilm. In plaats daarvan zijn er wel verwijzingen naar bekende liedjes, zoals ‘Reflection’ en ‘I’ll Make a Man Out of You’, die op subtiele wijze in de soundtrack zijn verwerkt.

Hoewel sommige fans teleurgesteld waren dat de geliefde personages Mushu en Li Shang niet in de film voorkwamen, heeft regisseur Niki Caro ervoor gekozen om de focus te leggen op de ontwikkeling van Mulan als personage en haar strijd om haar eigen weg te vinden in een door mannen gedomineerde wereld.

Al met al is de live-action remake van ‘Mulan’ een geslaagde en vermakelijke film die zowel nieuwe fans als fans van het origineel zal aanspreken. Het biedt een frisse kijk op het klassieke verhaal en bewijst dat Disney in staat is om succesvolle live-action remakes te maken zonder afbreuk te doen aan het origineel.

Of je nu een fan bent van het origineel of gewoon op zoek bent naar een goede actiefilm, ‘Mulan’ op Disney+ is zeker een aanrader.

Je kan al Disney+ beginnen kijken voor €8,99 per maand. Indien je meteen een jaarlijks abonnement neemt, betaal je €89,90. Met andere woorden: je krijgt twee maanden gratis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business