Nieuws

Workspace-gebruikers krijgen toegang tot Google Bard

Bard
Inmiddels kan men niet meer rond de vele AI-chatbots heen. Zeker niet nu ook Google zijn Bard loslaat op de wereld.

Microsoft en Google gooien de manier waarop we naar informatie zoeken volledig om. De afgelopen maanden bevinden de twee bedrijven zich in een ware AI-wedloop waarin het eigen AI-systeem zo snel mogelijk ontwikkeld moet worden. Aanvankelijk konden we hier alleen proeven van OpenAI’s ChatGPT en Bing Chat van Micrososft, dat grotendeels uit dezelfde bouwstenen bestaat. Lange tijd was Google Bard niet te bereiken in België, maar daar komt nu verandering in.

Of toch tenminste voor Google Workspace-gebruikers. Aanvankelijk was de chatbot slechts voor een beperkt publiek (en vanop bepaalde locaties) bereikbaar. Belangrijk hiervoor is wel dat de Workspace-beheerder de optie om te converseren met Bard binnen je organisatie aanzet – anders zal je toevlucht moeten zoeken tot ChatGPT.

PaLM en GPT-4

Bard is een chatbot die gebaseerd werd op LaMDA, een grootschalig taalmodel dat door Google ontwikkeld werd. In april kreeg de chatbot echter een hoognodige upgrade naar het verbeterde PaLM-model dat de chatbot slimmer maakt. Gelukkig: tijdens de onthulling van de chatbot maakte Bard namelijk een gênant foutje. Het DNA van Bard verschilt daardoor flink ten opzichte van dat van ChatGPT en Bing, die beiden met GPT-4 aan de slag gaan.

Wie eens een gesprek met Bard wil wagen kan daarvoor doorklikken vanuit het Workspace-account. Instellingen om het gesprek in goede of betere banen te leiden, komen binnenkort beschikbaar onder het tabblad “early access apps”. Momenteel vindt alleen Bard zijn thuis daar, maar volgens Google wordt die lijst gauw uitgebreid.

Uitgelicht artikel Samsung halfgeleiderfabriek Samsung verbiedt gebruik AI-tools voor werknemers

Of Google Bard nog kans maakt om de GPT-familie bij te benen lijkt echter onwaarschijnlijk. Inmiddels zijn ChatGPT en Bing razend populair geworden. Bovendien kunnen met de GPT-bots al allerlei plugins gebruikt worden, waardoor de bots op meer manieren ingezet kunnen worden. Of Google te laat op het AI-feest aangekomen is zal echter de komende weken en maanden nog moeten blijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business