Amazon plaatst alle specificaties Pixel Tablet online

Google Pixel Tablet
Amazon Japan plaatste dit weekend vroegtijdig de productpagina van de Google Pixel Tablet. Op die pagina waren ook alle specificaties van de tablet aanwezig.

Hoewel Amazon Japan de productpagina inmiddels verwijderde, is deze nog altijd toegankelijk via de Wayback-machine (internetarchief). Op die pagina vinden we bevestiging voor specificaties die eerder zijn uitgelekt. Zo spreekt Amazon over een 10,95-inch LCD-scherm met QHD-resolutie en een piekhelderheid van 500 nits. Er wordt niet gesproken over de maximale beeldverversing, waaruit we afleiden dat deze op 60Hz blijft steken. Amazon bevestigt eveneens stylus-support voor de Pixel Tablet, met USI 2.0 ondersteuning.

Specificaties Pixel Tablet

De tablet krijgt onderhuids een Tensor G2-chipset mee, die we kennen uit de Pixel 7-serie. Wat RAM en opslag betreft is er standaard 8 GB werkgeheugen aanwezig, met keuze uit 128 of 256 GB opslag. Voor het opslaggeheugen gebruikt Google nog het oudere UFS 3.1. Ter vergelijking: de meeste high-end smartphones gebruiken anno 2023 UFS 4.0-geheugen.

In de productteksten lezen we verder over een 27Wh-batterij. De batterij zou goed moeten zijn voor 12 uur videostreaming. Ook spreekt de tekst over een tweetal camera’s – een 8 MP-hoofdcamera en eenzelfde 8 MP-selfiecamera. Welke functies de camera’s meekrijgen, blijft nog wel ongekend.

Uit de gelekte informatie blijkt nog dat de Pixel Tablet Wifi 6E en Bluetooth 5.2 ondersteunt. Ook is de tablet uitgerust met bedrade aansluitingen, waaronder een usb-c-poort (3.2 Gen 1) en pogo-pins voor het meegeleverde dockingstation. Informatie over dat dock wordt niet benoemd op de pagina; volgens eerdere geruchten worden ze echter wel standaard meegeleverd bij de Pixel Tablet.

Lancering op 10 mei

Later deze week, tijdens I/O 2023 op 10 mei, zou Google officieel meer informatie over zijn tablet uit de doeken doen. Mogelijk is de tablet kort na dat evenement al te koop in Nederland. Wat de prijzen betreft: het basismodel met 128 GB opslag kost zo tussen de 600 tot 650 euro. Of de tablet in België op de markt komt? Het antwoord daarop is waarschijnlijk ‘nee’. Google heeft hier tot op heden nog geen Pixel-producten uitgebracht, en de kans dat het ditmaal verandert is klein.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business